Trädgårdssysslor och första hjälp

Vår trädgård är väldigt lummig och det finns hur mycket som helst att göra. Jag är definitivt ingen trädgårdsmänniska men eftersom den nu finns där så måste man ju hålla den i skick. Igår klippte jag gräsmattan och så ansade vi det här trädet. Eller busken, som lär ska vara en hängkaragan. Den var i mycket dåligt skick, och nära att stjälpa, så det återstår nu att se om den klarar sig. Betydligt lättare är den nu i varje fall och nya stöd måste den få. .
På platsen där dammen fanns ska det nu bli en terass.

Vi har inte så mycket kvällssol i trädgården för stora pilträd skymmer. Men ljuset silas så vackert genom lövverket så jag kände mig tvungen att ta en runda med kameran.

PUUTARHATÖITÄ JA ENSIAPUA
Meidän puutarha on todella rehevä ja tekemistä riittää. Minä en ole puutarhaihminen ollenkaan mutta pakko tarttua tuumasta toimeen sillä kyllähän tuo vaatii ylläpitoa. Eilen leikkasin nurmikon ja sitten trimmattiin riippahernepensasta. Se oli kyllä hurjassa kunnossa vielä toukokuussa. Ihan vinossa ja aivan liian painava. Karsittiin kovalla kädellä ja katsotaan nyt että selviääkö se vai onko jo päässyt liian huonoon kuntoon. Uutta tukeakin kaipaa.
Lammen kohdalle on tulossa terassi.

Meillä ei ole kovinkaan paljon ilta-aurinkoa puutarhassa sillä isot puut varjostavat. Jotain valoa niiden läpi kuitenkin tulee ja välillä on niin kaunista että on pakko tarttua kameraan.

I maj  /  Toukokuussa

Foto-20-05-2015-18-42-42

Juni / Kesäkuu

trädgård-033

trädgård-034

cykel

trädgård-011

trädgård-019

trädgård-023

trädgård-025

6 thoughts on “Trädgårdssysslor och första hjälp

 1. Det måtte vara ett lyckligt litet träd nu…:)
  Lyckans er som har en begränsad trädgård, här tar jag bara ut vidare cirklar från år till år.
  Njut!

  Like

  • ja, det är väl bra att det är begränsat, och att det är mycket som är klart, för jag är verkligen ingen trädgårdsmänniska. Alla säger att det kommer med tiden men jag har väntat i över åtta år på det..

   Like

 2. Så fina bilder….som vanligt!
  Ett tips med det lilla trädet är att slå ner en ordentlig stör i marken på motsatta sidan om lutningen och fästa en bred spännrem runt stammen, sen kan man försiktigt dra åt spännremmen lite i taget under tid tills trädet rätar upp sig.
  Fina sommardagar önskar jag er!
  Kram

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s