Bloggbikten

I Siljes blogg dök det upp en bloggbikt och jag är inte sen på att haka på, sådär bara på skoj. Blir du sugen på att testa också, så är det bara att kopiera frågorna, och besvara dom. Och länka gärna till Siljes blogg där det urpsungliga inlägget finns 🙂 Bloggbikten 1. Hur många unika besökare har du per dag och önskar du att det var fler? Just nu har jag ca 200-450 per inlägg, men jag vet av erfarenhet att läsandet är aktivare under höst, vinter och vår. I min tidigare blogg “I lilla Kamomillas Villa” hade jag ca 800 per dag under vinterhalvåret, så det blir spännande att se hur det blir med Living- bloggen som startade i april i år. Vet inte egentligen om jag tänker så mycket på antalet. I början gjorde jag det nog, speciellt när jag bytte blogg så var jag ju intresserad av antalet läsare. Sådär överlag är det ju nog mycket roligare om det är många, för ett blogginlägg är ju nåt som ändå tar av ens tid.

2. Kollar du din statistik flera än en gång per dag?Nå, svaret kom kanske i förra frågan. I början gjorde jag det, men  inte dagligen, mera i varje fall.

3. Önskar du att din blogg vore större? Ibland kanske, men det är nog inget jag tar stress över.

4. Kopierar du andras idéer till blogginlägg?

Nej sällan. Såna här listor kan jag hänga med på, och olika sorters utmaningar, men annars vill jag att bloggen ska se ut som jag.

5. Vad drömmer du om i smyg då det kommer till din blogg? Jag drömmer kanske om att kunna påverka utseendet mer, dvs det vore kul att kunna  koda grejer och sånt. Justera bredder och balkar och annat sånt.. Aktivt kommenterande vore skoj men jag tror läsplattor och mobiler gör det besvärligare. Jag tycker det är lättare på dator med de där captcha- koderna och annat Som ska fyllas i.

. 6. Ställer du upp din mat snyggt innan du äter, bara för att få en blogg- och instragramvänlig bild? Haha, jodå, det händer jämt! Det är ju en del av grejen! Dessutom är jag ju yrkesfotograf så det där med det visuella är rysligt viktigt för mig.

7. Kommer du på dig själv med att tänka ”oj det där blir fint till bloggen” eller ”det där skall jag blogga om” eller ”jag köper det här för det kan bli fina bilder till instagram/bloggen med det”?

Nå nog händer det väl att jag tänker att nåt blir fint på bloggen eller blir kul att dela med sig av, men aldrig aldrig så att jag skulle köpa nåt för den skull!!

8. Tröttnar du någonsin på din blogg eller att blogga? Nej, det gör jag inte. Jag kan bli frusterad över att inte ha tid för att göra inlägg, men jag tröttnar aldrig. Bloggen är min uttryckskanal där jag får utlopp för mitt kreativa bildflöde som aldrig tycks ta slut. Samma gäller instagram. Däremot antar jag att min familj kan tröttna… (åtminstone på det livliga instagrammandet) Min blogg är också en marknadsföringskanal för mitt företag Creatella Photography Ab så den är otroligt viktig för mig. En hel del av mina kunder säger sig ha hittat mig via bloggen och ibland händer det att folk rycker mig armen på stan och tackar för att jag orkar uppdatera och så berömmer de mina bilder. Sånt är ju jätteskoj och uppmuntrar ju till att fortsätta.

9.Vad tycker du om affiliate länkar?

Haha, jag var tvungen att goola på det där! Så tja har nu ingen starkare åsikt. Bloggsamarbete tycker jag är okej. Det är ju winwin för alla, i bästa fall. Men ett orättvist bloggsamarbete är inte ok. Vet att många ställer upp gratis för att få synlighet (tex i bloggtidningar- ett rätt så nytt fenomen)  och det är inte okej. Man ska alltid få en ersättning för den tid man lägger ut. Får man inte det, blir man utnyttjad.

10. Tar du stress över din blogg eller om du inte uppdaterat? Nej, jag bloggar bara när jag själv vill och har tid.

11. Delar du öppet din blogg på sociala medier eller känner du dig lite ”blyg” över din blogg? Nej blyg är jag inte, och länkarpå facebook där jag har en egen sida för bloggen och så lägger jag upp en länk på facebooksidan sidan för finlandssvenska bloggare. (Läs mer om dem här)

SUOMENKIELISILLE LUKIJOILLENI Pyydän anteeksi mutta minulla ei yksikertaisesti ole aikaa kääntää tätä tekstiä. Toivottavasti otatte tämän hyvänä tilaisuutena harjoitella ruotsia 🙂  Ensi postauksessa taas juttua molemmilla kotimaisilla! 🙂 Bloggbikten

One thought on “Bloggbikten

  1. För de bloggar som också bloggar på wordpress tycker jag att det fungerar bra att kommentera via surfplattan, då är jag ju färdigt inloggad också. 🙂 Annars känns det nog lite omständigt att varje gång behöva fylla i informationen om jag skall kommentera hos andra.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s