En januaridag

Idag blev det en tur till Nagu, då bagaren hade lite ärenden att uträtta och jag ville hänga med. Han är min bästa vän den där gubben och vi är nog tillsammans så mycket vi bara kan. 🙂

Kallt var det och Nagu hade också fått lite snö. I gästhamnen var det tomt, men inne på flyktingförläggningen var det liv i luckan. Lunchdags visst, men vi hann få se en skymt av Giles Duley, den kända fotografen som varit där nu i några dagar för att dokumentera flyktingarnas vardag genom sin lins. Häromdagen var vi och lyssnade på honom i Pargas stadshus och det var minsann värt att uppleva. Den svartvita bilden sist här i inlägget är från det tillfället. Jag fotade Giles ( till höger) tillsammans med min fotokompis och hans fru.  (vill du ta del av en kortare snutt av den story vi fick höra, kan du se och höra den HÄR )

När vi åkte hem blev det dags för lunch, dvs en juice på grönsaker och rotsaker. Jag är förvånad över hur lätt fastan har varit hittills och hur goda safterna varit. Vi mår riktigt bra och känner att kroppen renas och att svullnaden av allt socker och salt och annat gift från julen börjar smälta bort. Härlig känsla fast man är lite frusen och får springa på toa jämt!

 

ERÄÄN TAMMIKUISEN PÄIVÄN OHJELMA
Tänään tehtiin retki Nauvoon, kun leipurilla oli asioita joita piti hoitaa, ja minä halusin lähteä mukaan seuraksi. Hän onkin paras kamuni tuo mies, ja olemme yhdessä aina kun vain voidaan. 🙂

Oli kyllä kylmä ja Nauvoonkin oli satanut vähän lunta. Vierasvenesatamassa oli tyhjää mutta pakolaiskeskuksessa oli vipinää. Taisi olla lounasaika. Näimmekin vilauksen Giles Duleystä, tunnetusta valokuvaajasta joka on siellä viettänyt muutamia päiviä pakolaisten arkea dokumentoiden. Kävimme lauantaina kuuntelemassa hänen tarinaansa Paraisten kaupungintalolla ja kyllä se oli kokettavaa. Postauksen viimeinen mustavalkoinen kuva on siellä kuvattu. Oikealla Giles ja vasemmalla valokuvausystäväni vaimonsa kanssa. ( Voit tutustua Gilesin tarinaan joka löytyy TÄÄLTÄ, hieman lyhyemmässä muodossa)

Kotona olikin jo aika tehdä lounasta, eli mehustaa vihanneksia ja juureksia. Olen yllättynyt tämän paaston helppoudesta ja siitä miten hyviltä nämä itse tehdyt mehut maistuvat. Kolmas päivä on takana ja meillä on tosi hyvä olo. Keho puhdistuu sokereista ja ylimääräisestä suolasta ja kuona-aineista. Ihana fiilis vaikka vähän onkinkin vilu ja vessassa saa juosta koko ajan.

Bloggbilder-4-jan-2015-001Bloggbilder-4-jan-2015-002Bloggbilder-4-jan-2015-014Bloggbilder-4-jan-2015-028Bloggbilder-4-jan-2015-026Bloggbilder-4-jan-2015-018Bloggbilder-4-jan-2015-019Bloggbilder-4-jan-2015-021Bloggbilder-4-jan-2015-030Bloggbilder-4-jan-2015-032Bloggbilder-4-jan-2015-033Bloggbilder-4-jan-2015-040Bloggbilder-4-jan-2015-043MGG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s