Bloggtips

Här ska jag bjuda på en lång lista över bloggar som jag regelbundet läser. Mina absoluta favoriter alltså, men inte i viktighetsordning alls, utan slumpmässigt radade hit. Svenskspråkiga allihop, jag gör en lista över finskspråkiga bloggar senare.
För er som dagligen följer bloggar är här säkert inget nytt, men för er läsare som kanske inte kikar runt så mycket i bloggvärlden kan det ploppa upp nya roliga bloggar att följa.

Häng inte läpp om du är bloggare och inte syns här, jag läser nog antagligen också din blogg också, men listan måste hållas lagom lång för att det inte ska bli för mycket av det goda på en gång.

Vad läser du själv då? Lägg gärna en tipslänk i kommentarsfältet!

Finlandssvenska:

Me, myselfies and I  Nadia, supertrevliga Nadia är trebarnsmamma, företagare och mångsysslare. Skriver krönikor som är sådär härligt rakt på sak. Drar sig inte för att ryta till när det behövs. Nu senast om sponsrade inlägg och bloggarens ansvar.

Välkommen hem Anna-Lena på HSS Media, Vasabladet (  startat upp Sevendays)  bloggar om inredning, både egen och andras. Hon tipsar om trender och har stenkoll på vad som är på uppsving och vad som är på väg ut. Jag är övertygad om att vi nog träffas en dag live också. Vi har bara inte hunnit med det än.

Lindas Lantliga  har jag följt i många år, och Lindas hem var ett av de första jag fick fotografera när jag började min karriär som inredningsfotograf. Linda bloggar om familjelivet, om inredning men också om handarbete. Här blir man sticksugen så fort man kikar in för Linda tipsar gärna om vad hon har på gång. Galet snygga tröjor gör hon!

I kök och rum Goda vännen Ingela tipsar om goda maträtter och recept, men hon bloggar också om inredning, trädgård och stugliv . Hon älskar vackra kärl och är super duktig på dukningar. Ingela är också duktig fotograf och kameran hänger med på det mesta. Matportionerna är inte bara intressanta utan också så himla snyggt stylade och fotade. Nu väntar vi bara på en kokbok!

La vida Linda    Bloggar om sitt liv som nyinflyttad i New York. Hon har nyligen börjat jobba där och det är så roligt att följa med på hennes resa. Som att få vara med på ett hörn. För en som aldrig varit där, känns det som att staden kommer NÄRA. Jag har alldeles nyligen börjat följa bloggen men den känns lovande för stilen är öppen och nyfiken, med skarpa ögon gör hon observationer av miljonstaden och människorna i den.

Bakom bloggen Pussel hittar vi Lotta, en tvåbarnsmamma som är en hejare på att sy, pyssla och inreda. Hon älskar återanvändning och kreativa idéer. Hemmet är i ständig förvandling och det är roligt att följa med familjens renoveringsprojekt. Kanske blir vi aldrig klara säger hon ibland,  men vem vill det? För det är ju processen som är kul att följa!

Mama´s Got The Magic alias Linn Ljung jobbar som mediaproducent på HSS Media och är en av huvudpersonerna bakom Vasabladets Sevendays. Intressanta texter, ibland allvarligt reflekterande och ibland mindre allvarliga vardagsinlägg , inte sällan med en hälsosam dos av självironi.

Vad händer i den finlandssvenska blogosfären? Bloggkoll har koll på läget!

Svenska bloggar (Sverige)

Mokkasin  Sofia har verkligen har öga för spännande detaljer. Hon bor i ett drömhus som känns nästan magiskt, och ibland känns det som man skulle stiga in i en teater. Fantastiska drömlika bilder, spännande arbetsuppdrag och allt så visuellt vackert att det nästan gör ont. En blogg som jag ständigt återgår till, för den får mig att drömma. Den ger kreativitetsimpulser.  Och by the way, hon har skaffat sig världens absolut snyggaste soffa i petroleumblå sammet. Jag dör av avund.

Att vara någons Fru   Emma bloggar om sin vardag med små barn, familj och en massa spännande jobbuppdrag. Hur kan man få det hektiska livet som småbarnsmamma (med snor och öroninflammationer allt vad det hör till) och entreprenörskap att kännas så glamouröst?  Hon har ett underbart hem i en gammal lanthandel, galet snygg inredning (jag kunde flytta in där direkt) och en fyndnäsa som aldrig slår fel. Vacker är hon också och ser bra ut i precis vad som helst. I hemlighet önskar man att man var som hon. Den typen av blogg, ni vet.

Krickelin följer jag inte så mycket för texternas, som för bildernas och inredningens skull. Estetiskt tilltalande helt enkelt. Fascinerande. Eclectic. Love it. Speciellt den petroleumblå väggfärgen hos henne. Wantie.

Nevnarien  skrivs av svenska Elin Kero, en ung tjej som är superduktig på fotografering. Just nu studerar hon bildredigering och hon delar också med sig av både fototips och redigeringstips. När jag loggar in där önskar jag alltid att jag hade hade varit ung när jag började fotografera. Mera iver och ork, ni vet.

Jonna Jinton är den unga tjejen som lämnade storstadslivet och flyttade ut till vildmarken. I grundtjärn finns det inte många invånare, nätuppkopplingen är usel och avstånden långa. Man undrar vad en ung tjej gör där ute. Läs bloggen så får du veta! Hisnande vackra bilder!

 

 

BLOGIVINKKEJÄ
Tässä postauksessa olen koonnut listan blogeista joita luen päivittän. Ruotsinkielisiä siis, sillä teen sitten erillisen listan suomenkielisistä blogeista ensi viikon aikana.

Advertisements

9 thoughts on “Bloggtips

 1. Men vilken ära att få vara med på listan bland så många stora fina bloggar! Det tackar jag för!
  Själv läser jag nästan alla bloggarna du länkade till. Ibland börjar jag följa någon ny blogg, men det slutar ändå ofta med att jag återvänder till de där gamla godingarna 🙂

  Liked by 1 person

 2. Jag läser att vara någons fru och Lindas lantiga skall tipsa dig om några:
  Kirjatoukka ja herra kamera
  Meidän harmonia
  Lantif
  Juliak.metromode
  Mitt vita hus

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s