Look forward with hope, not backwards with regret

 

Flyttlasset går igen

..för om en vecka får vi nycklarna till vårt nya hem.

Livet har sina vägar och ingenting är väl bestående. Efter ett år i huset har vi nu kommit till att det enda rätta är att sälja. Vi har trivats bra, men vi behöver göra vissa ändringar i vårt liv och det här är en av dem. Även bageriet stänger sina dörrar för gott. Det är trist men det är inte lönt att banka sitt huvud i väggen med något som inte är lönsamt.

Alla drömmar fungerar inte, men har man inte prövat så kan man inte veta. Har man varit modig kan man i alla fall en dag säga att man inte bara kört livet igenom på sin egen bekvämlighetszon. För vet ni, den där bekvämlighetszonen är skön, men ingenting växer där. Och växer, det gör man av motgångar hur tungt det än är när man är mitt i dem. 

Nu blir vi inte kvar och ältar det som varit jobbigt utan blickar framåt. Det blir liksom inte bättre av att fundera om vi kunde ha gjort något annorlunda med bageriet. Det finns alltid experter som efteråt kommer och berättar hur man borde ha gjort, men ja- vad tjänar det till nu?

Allt löser sig tillslut och mannen slutar nog inte baka för det, men det blir ju bara för eget husbehov ett tag. Vi i har hittat ett trevligt hyreshus dit även djuren är välkomna, där skogen och havet är nära och där avståndet till centrum inte förändras annat än till väderstrecket. Där får jag också äntligen en större studio där jag också kan fotografera familjer. Mitt jobb fortsätter precis som förut men mannens och sonens cirklar förändras. 
Livet går vidare.
Vi hakar inte upp oss på det som varit utan går vidare och blickar sällan tillbaka.Förändring är inte av ondo, det är en rikedom.
”No regrets, only lessons learned”

 

 

MUUTTOKUORMAA LASTATAAN TAAS

…sillä viikon päästä saamme avaimet uuteen kotiin.
Elämän poluista ei aina etukäteen tiedä, ja kaikki on muuttuvaista. Vuosi on vierähtänyt talossa ja olemme päätyneet myymään. Olemme viihtyneet tosi hyvin mutta muutos on nyt välttämätön ja myös leipomo sulkee ovensa lopullisesti. Harmi juttu, mutta emme aio hakata päätä seinään jos ei juttu toimi.

Kaikki unelmat eivät kanna, mutta jos jätät yrittämättä et koskaan tiedäkään. Rohkea voi ainakin jonain päivänä sanoa ettei ole ole koko elämäänsä viettänyt oman mukavuusalueen sisällä, sillä mukavuusalue on kyllä ihana paikka mutta mikään ei kasva siellä. Ja vaikka se ikävää onkin, niin ihminen kasvaa kohdatessaan vastoinkäymisiä vaikka niiden keskellä onkin kurjaa.
Emme jää märehtimään menneitä vaan katsomme tulevaisuuteen. Kyllä leipuri jatkossakin leipoo mutta vain kotiväelle ainakin nyt alkuun. Jossittelu ei nyt auta yhtään vaikka eteen tuleekin kaiken maailman viisaita ihmisiä kertomaan mitä olisimme voineet tehdä tosin. Too late, sorry.
Löysimme jo kivan vuokrakodin jonne myös kaikki nelijalkaiset ystävämme ovat tervetulleita, jossa meri ja metsä on lähellä vaikka matka keskustaan ei muutu muuta kuin tuulensuunnan suhteen. Saan sieltä myös ison studiotilan jossa voi tehdä myös perhekuvauksia. Oma työ jatkuu mutta miehen ja esikoisen kuviot muuttuvat. Elämä jatkuu.
Emme siis takerru menneisiin vaan jatkamme matkaa taaksemme katsomatta. Muutos ei aina ole pahasta, se on rikkaus. ”No regrets, only lessons learned”

 

 

Moa-3

 

24 thoughts on “Look forward with hope, not backwards with regret

 1. Tråkigt, men jag förstår precis…. Har ju testat själv med bageri, det är en mycket svår bransch, ju mindre verksamhet desto värre faktiskt. Så extrema driftskostnader! Huhu.

  Liked by 1 person

 2. Tråkigt att det inte gick med bageriet, det blir ju tyvärr inte alltid som man tänkt sig… Men friskt vågat, hälften vunnet, vågar man inte kasta sig utför stupet vet man inte om vingarna bär. Erfarenhet är också en rikedom! Lycka till med nya hemmet! Kram! ❤

  Liked by 1 person

 3. Man ska följa sina drömmar i livet även om man inte vet hur vägen framåt kommer att se ut. Det är min övertygelse! Saker och ting löser sig alltid på ett eller annat sätt och jag tror att din make är en underbar bagare som Pargas borna inte hade vett att uppskatta 🙂
  Vet av egen erfarenhet att det är svårt med företagande trots att vilja och ambition finns. Man får skaffa sig nya drömmar, nya vägar att gå…..och så får ni ta hand om varandra med kärlek på vägen! ❤
  Kram till er båda!
  Birgitta

  Liked by 1 person

 4. Har ett tungt år bakom oss då mannen lade ner sitt företag förra sommaren. Äntligen…. ÄNTLIGEN… ser vi lite ljus i tunneln. Vet ju inte exakt vad ni går igenom, men tungt är det säkert. Sköt om varandra, hur tungt det än är, för kärleken får aldrig ta slut allt det andra är bara materiella ting. Bamse-kram ❤

  Like

  • Nå just så har vi tänkt, och varit tacksamma för att vårt äktenskap är så starkt att de klarat alla dessa guppar och gropar. Lätt är det aldrig när drömmar går i kras, men vi har accepterat och nu går vi vidare. Det är ju trots allt, som du säger- materiella ting.Tack för bamsekramen!

   Like

 5. Har ingen erfarenhet av att vara företagare men har hört att det inte är lätt. Eftersom din man kan och gillar att baka finns det ju alltid marknader att sälja på och kanske en dag folk lär sej att uppskatta hans bröd och vill ha mera av det, Det finns ju inget godage än varmt, nybakat bröd med smör på.”Kämpå kram” från mej också

  Like

  • Problemet var nog inte uppskattningen utan snarare köpkraften och läget. Småföretagare har det verkligen tufft nu, marketarna drar och folk väljer billigt framom kvalitet. Ekologiskt är alltid dyrare och orten är liten. En vacker dag bakar han nog igen i större skala men antagligen inte här.

   Like

 6. nej, vad tråkigt! Men inget ont som inte för något gott med sig.. 🙂 Du har ju oss och bloggen och visst ser vi lite framemot hur ni planerar nya huset sen. 😉 Hejarop och kämpakrama!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s