Operation packning

Det pågår ett febrilt packande här i hemmet som ni kanske förstår, för i övermorgon får vi nycklarna till vårt nya hem. Då händer det grejer, och snabbt, för sådana är vi. Inget mellanläge liksom. Först på listan är städandet, för huset har stått tomt ett tag och folk har traskat där på visningar så golven är inte rena. Fönstren behöver sig en omgång med magiska Mr Kärscher också. Vi väntar med spänning på hur våra möbleringsplaner ska te sig i verkligheten, för helt lätt är det inte att möblera i rum som har såhär stora dörröppningar. Samtidigt är det ju så himla skönt med ljus och rymd. Huset har laminatgolv som tack och lov ändå inte helt förstör den gamla atmosfären. Egentligen är jag väl tacksam, för med tre husdjur kommer det ju verkligen in en massa smuts. Lättstädat är bonus.
Mer om huset sen i ett annat inlägg och tillsvidare får ni stå ut med mobilbilder av varierande kvalitet. Tids nog hinner jag snurra där med min kamera.

 

MUUTTOLAATIKOIDEN KESKELLÄ
Täällä pakkaillaan kotia tehokkaasti koska ylihuomenna saadaan avaimet uuteen kotiin. Silloin alkaa tapahtua ja vauhdilla, koska sellaisia me ollaan- välitilaa ei ole , se on kaikki tai ei mitään.
Ensimmäisenä listalla on siivous sillä talo on ollut tyhjillään jonkun aikaa ja siellä on ravannut ihmisiä esittelyissä joten lattiat ovat likaiset. Ikkunatkin kaipaavat Mr Kärscherin maagista kosketusta. Jännityksellä sitten katsomme miten sisustussuunnitelmat toteutuvat, sillä huoneissa on isot oviaukot eikä se aina helpota huonekalujen sijoittamista. Toisaalta on ihanaa että on valoa ja avaruutta. Talossa on laminaattilattia joka ei onneksi ihan kokonaan vie vanhan talon henkeä. Ja oikeastaan olen kiitollinen siitä,  sillä kyllä tuota likaa tulee kotieläinten kanssa sisälle. Helppous on valttia.
Lisää juttua talosta sitten myöhemmässä postauksessa ja toistaiseksi vain kännykkäkuvia ja huonolaatuisia sellaisia. Kyllä minä sitten aikanaan ehdin heilua siellä kameran kanssa.

 

 

image

 

image

 

image

 

 

huset-3

 

Inne

 

18 thoughts on “Operation packning

 1. Vilket charmigt hus! Har det varit till salu eftersom det varit visning, eller är det bara andra som varit och tittat för att hyra? För visst är det så att ni inte köper det här huset utan bara hyr det?
  Ni kommer säkert att sätta er egen prägel inomhus och det ska bli så spännande att än en gång få följa med er på en flytt.
  Varmt Lycka till!
  Kram
  Birgitta

  Like

  • Till uthyrning har det varit ett bra tag. kanske inte så lätt att hitta hyresgäster till ett så stort hus- det har åtta rum! men vi ska bara använda nedre våningen, det räcker så bra så. Läget avgjorde och möjligheten att ha husdjur och så möjlighet till studio i samma hus.

   Like

 2. Vilket fint hus! Blir spännande att se mer därifrån! Lycka till med flytten! Hälsningar från Roslagen, Veronica

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s