Flyttat!

Jösses en sån helg det varit. Vi känner oss nästan som överkörda och är rätt så övertrötta men vi har hunnit så långt! På fredagen var huset tomt och nu har vi redan inrett. Men sådan är vi-  snabba i vändningarna när det behövs!

Det känns redan som ett hem och ikväll kom också kissorna hem med oss så nu är flocken samlad. De fann sig otroligt snabbt, de gjorde en snabbrunda i huset och somnade sedan gott i soffan och farfars gamla stol.  Svante som övervakat hela flyttprocessen med en terriers egna ivriga och lite irriterande ingripande attityd, han är nu helt slut.

Men ja, det liknar ett hem det hela, och det roliga är, att fast vi inte köpt något nytt utan tagit i bruk allt vi haft i knutarna, så känns det som ett helt annat hem!!!  Jag är lite förälskad i det här huset, och i ljuset! De gamla vackra fönstren och de enorma dörröppningarna…  Det är öppet  från matsal till sovrum och jag älskar det. Här flödar energierna.

Jag ska berätta mer om huset sen. Det finns en massa skojiga detaljer och hemliga skrubbar överallt Ett riktigt muminhus. Här har man ju haft hembiträde och ringklocka för betjäning. En annan värld, helt enkelt. Huset är byggt 1906.

Nu bjussar jag på bilder från instagram för annat har jag ju inte hunnit med. Den sista bilden tog jag i morse, när jag vaknade och blickade ut över mina tår 🙂

 

MUUTTO VEDETTY KUNNIALLA LÄPI
Jestas mikä viikonloppu! Aika jyrän alle jäänyt olo ja ollaankin hieman yliväsyneitä mutta pitkälle ollan ehditty! Tämä talo tuntuu jo kodilta ja tänään saatiin kissatkin kotiin joten lauma on kasassa. Perjantaina talo oli tyhjä ja nyt on jo sisusteltu. Tällaisia me olemme, nopeita toimimaan kun tarve vaatii.

Kissat sopeutivat yllättävän nopeasti, tekivät nopean tarkistuskierroksen ja nukahtivat sitten omiin lempipaikkoihinsa. ( sohva ja isoisän vanha tuoli)
Svante joka on valvonut koko muuttoprosessia terrierin innokkuudella ja ehkä hieman liikaakin puuttunut asioihin, on nyt ihan puhki.

Mutta joo, kodilta alkaa jo tuntua ja hauskaa onkin että mitään uutta ei olla ostettu mutta kuitenkin tuntuu ihan toiselta kodilta!! Olen tähän taloon jo rakastunut, ja ennen kaikkea valoon! Nuo vanhat ikkunat ja isot oviaukot… Ruokasalista makkarriin saakka avointa tilaa. Täällä energiat virtaa.

Kerron lisää talosta myöhemmin. Täältä löytyy ihania yksityiskohtia ja salaisia komeroita kaikkialta. Varsinainen muumitalo. Tällä on ollut kotiapulainen  ja studiosta ( entinen olohuone) löytyy kutsukello. Maailma on joskus ollut ihan toisenlainen. Talo on rakennettu 1906.

Kuvaaminen ja bloggaaminen ei ole ollut etusijalla joten saatte tyytyä instagramkuviin.  Viimeisen kuvan otin aamulla kun heräsin ja avasin silmäni ja nostin katseeni sängystä.

 

image

 

 

image

 

 

image

 

 

image

9 thoughts on “Flyttat!

  1. Men hur har ni hunnit, och orkat, fixa i ordning allt så fint på bara en helg?!! Kan förstå att ni är trötta, men så skönt att ha saker och ting på plats så man liksom kan börja sitt liv så där på en gång 🙂
    Det låter som om det här huset är precis rätt för er och jag antar att din nya ateljé kommer att finnas en trappa upp? Oanade möjligheter för framtiden!
    Kram

    Liked by 1 person

  2. Så fint ni hunnit fixa till det på så kort tid! ☺ Härligt med skrymslen och vrån och hemliga skrubbar, just ett sånt hus skulle jag gärna bo i själv! 😊

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s