Sparris

Vårens första sparrismiddag är alltid en fest. Att det kan vara så gott! Vi åt med hollandaise sås och med stekt torsk. Ett gott vittvin till och det blev himmelriket. Vet man inte vilket vin man ska välja så lönar det sig att fråga råd av personalen på Alko. De är superduktiga på att plocka ut just det rätta vinet som passar till sparrisrätter. För det är stor skillnad ska ni veta, på vad man väljer. Jag frågade också om råd, för även om jag själv har jobbat på Alko, så har urvalet förändrats en hel del sen dess.

PARSAA
Kevään ensimmäinen parsapäivällinen on aina juhlallinen tapahtuma. Että se voi olla niin hyvää! Syötiin paistetun turskan sekä hollandaise kastikkeen kanssa. Hyvä valkoviini vielä lisäksi niin makuelämys oli taivaallinen. Jos et itse osaa valita sopivaa viiniä ateriallesi, kysy henkilökunnalta apua. Ne osaavat valita juuri ne oikeat parsalle sopivat viinit. On meinaan aika iso ero viineissä ja siinä mikä sopii juuri parsan kaveriksi. Itsekin kysyin neuvoa vaikka olenkin ollut Alkossa töissä sillä sen jälkeen on valikoimiin tullut paljon uutta.

Sparris-1

 

sparris-2

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Sparris

  1. Oj så gott! Ska beställa det till nästa helg 🙂
    Har varit dålig att kommentera här på sista tiden, ursäkta. Men jätte fint har ni fått det! Har ännu dom där bebisskorna kvar om du ännu vill ha dom. Kanske jag kunde komma och ta en titt och hämta dom i slutet av veckan?

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s