Fotoworkshop i Pargas!

Vår fotoförening ordnar en spännande workshopdag! I dagen ryms en hel del och man kan delta i olika programpunkter och ha både kul och förhoppningsvis lära sig något nytt också! Kom med din kamera eller din mobil,  det här är nåt för alla som är intresserade av foto, gammal som ung, nybörjare eller längre hunna.

På vår hemsida hittar du mera info och HÄR kan du också anmäla dig!

Mig hittar du vid julkortspunkten. Kom och komponera ditt i eget julkort. Vi jobbar med små julstilleben som vi plockar ihop och sen fotograferar. Kamera med stativ ka vara bra att ha men givetvis får du fota också med din mobil.

Dagen avslutas med en föreläsning och du kan själv avgöra hur mycket du vill vara med om och när du dyker upp. Längst ner i inlägget hittar du information om de olika programpunkterna

Ses vi?

 

Ja suomeksi..
Meidän valokuvausseura järjestää workshop- päivän. Valitettavasti vain ruotsiksi joten tällä kertaa jätän tekstin kääntämättä. Osallistua saa tietysti kuka tahansa.

 

 

fa_workshopdag_omdagen

 

fa_workshopdag_program

 

 

Workshop-dag
29.10 kl.12-17 Pargas, PIUG, Kultursalen

Du kan delta i en eller flera workshoppar under dagen. Varje workshop startar 3 gånger under dagen och gar en lektionsdel som tar ca 30min. Du kan också stanna längre på en workshop för att testa själv och diskutera mera. Med hjälp av programmet ser du när de olika workshopparna startar.

Makrofoto
Har du prövat på makrofotografering? Hur får man fina närbilder på växter bara några steg från ytterdörren. Under workshoppen berättar Guy om sina erfarenheter med makrofotografering. Det finns också utrustning på plats som du kan pröva med. Kom och fotografera makro med Guy.

DIY-hörna
Fota med blixt. Kom och laga din egen diffusor för mjukare ljus, en ”beauty dish” för porträtt eller en blixt-ring för makrofoto. Pröva och bygg billiga gör-det-själv lösningar.

Fota ditt eget Julkort
Kom och fota ditt eget julkort med Camilla. Vi bygger upp bakgrunder och konstruerar små stämningsfulla stilleben eller glada teman av pynt och naturmaterial. Allt du behöver är din kamera (stativ kan också vara bra att ha) och lite fantasi – resten finns på plats.

Ta bättre bilder!
Fotograferar du mest med telefonen, eller kanske du har en systemkamera. Lär dig några enkla knep som ger dig bättre bilder. Vad är bra att tänka på då man tar sin bild och hur får man skarpare bilder. Man lär sig av sina misstag och när inte antalet bilder man kan ta längre är en begränsning, är det bara att experimentera sig fram till det resultat man önskar!

Lightroom
Använder du Lightroom och har stött på problem. Nu har du möjlighet att ställa frågor och få tips om hur du skall gå till väga. Eller kanske du har hört om programmet men vill veta mera, varför skall man skaffa Lightroom? Lasse berättar, hjälper och löser dina problem med Lightroom.

Redigera enkelt
Har du funderat vad alla bildinställningar du ser t. ex. i telefonens kameraprogram betyder? Lär dig göra snabba editeringar av dina bilder för att förbättra t. ex. exponering och vitbalans! Lär dig också förstå varför det kan löna sig att fota i RAW format i motsats till JPEG.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s