Klädrummet

Nu ska vi ta en titt in i ett av de rum jag inte visat förut. Det finns alltså en hel massa rum i detta gamla hus och det här är nog det rummet som är svårast att möblera. En hel vägg består av skåp. Superbra för förvaring förstås och här har vi också alla våra kläder och här kan jag stryka och sy, men annars är det svårt att hitta på nån funktion åt rummet och svårt att få det mysigt. Mittemot, på andra sidan hallgången finns ett likadant rum men med mindre antal skåp och det fungerar som vårt gästrum.

Den här delen av huset, det vill säga de här två rummen har ursprungligen inte funnits i huset  utan har byggts till någon gång på 60- talet. Därför har de en lite jobbig internatskänsla som är svår att inreda bort. Särskilt mycket pengar vill vi inte satsa på inredningen heller, då det inte är rum som vi på det viset vistas i så mycket. För att lite trolla bort det faktum att rummen är jättehöga och kala, hängde jag upp ett påslakan på väggen med hjälp av rundstav. Så här fick vi lite balans i det hela och nu gäller det bara att köpa en riktigt stor snygg matta och en snygg taklampa, så blir det nog bra det hela. Med en stor matta vill jag gömma de trista laminatgolven också för de är lite för röda i tonen för min smak.

VAATEHUONE
Kurkataanpas nyt huoneeseen jota en ole aiemmin näyttänyt. Tässä talossa on  vaikka kuinka monta huonetta ja niistä tämä on se ehkä kaikista vaikein sisustaa. Yksi seinä on pelkkää kaappia. Tosi ihanaa tietysti että kaikki meidän vaatteet mahtuvat tänne ja täällä voin silittää vaatteita tai ommella,  mutta muuten en oikein keksi huoneelle käyttöä enkä oikein saa siitä kodikasta. Huone on kuvattu eteiskäytävästä ja vastakkaisella puolella on samankokoinen huone jossa vähemmän kaappeja joka on helpompi sisustaa. Se on meidän vierashuone.

Tämä osa talosta, siis nämä kaksi huonetta on rakennettu paljon myöhemmin, joskus 60-luvulla uskoisin, joten näissä on sellainen tylsä asuntolafiilis. Huoneet ovat korkeat ja kapeat ja mittasuhteet tuntuvat vähän hankalilta. Ripustin seinälle pussilakanan josta tykkään tosi paljon ja se hieman tasoitti fiilistä. Nyt pitää vain löytää iso kiva matto ja sopiva valaisin niin huone on heti astetta kodikkaampi. Kovin suurta rahasummaa en kuitenkaan aio satsata sillä näissä huoneissa emme oikein vietä aikaa. Matolla saisin osan tuosta tylsäsästä laminaattilattiasta piiloon. Tuo punertava sävy ei oikein istu minun makuuni.

handkammare-2

 

handkammaren-3

 

handkammaren-1

Advertisements

5 thoughts on “Klädrummet

  1. När jag först läste din beskrivning av rummet utan att ha sett någon bild såg jag något HELT annat framför mig 😀 Det är ju jättesnyggt där! Gillat speciellt idén med påslakanet! Och skrivbordet + stolen är supersnygga!

    Liked by 1 person

  2. Nåmen vad skoj att höra Anna-Lena! Då har jag ju lyckats med enkla medel.Det där med påslakanet fick ju igång en massa idéer och det kommer kanske nog att tillämpas i något annat rum också, det är ju superlätt att variera och oftast finns det färdiga hål också!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s