Hemmafredag

Flera barnfotograferingar på raken nu de sista vardagarna den här veckan och jag är mör. Ryggen ropar efter nåd för man hinner aldrig tänka på ergonomin när man fotar barn och allt sker halvliggandes på golvet i konstiga böjda vinklar för att få bilderna tagna rakt framifrån just när barnet kanske är på rätt plats. Dessutom är de här filurerna inte högre än skumsläckare och mycket rörliga .  Lite nytta har jag ändå av att jag inte själv heller är längre än 159 cm över havsytan, men fullt så rörlig som de, det är jag inte och inte studiolamporna heller. Mycket övertalning och många förhandlingar har genomgåtts alltså.

Imorgon är det dags för gala. Jag är inte där även om jag är nominerad, men hejar vilt från hemsoffan. Ska bli riktigt spännande att se vem som är där och hur det går!

KOTOILUA
Monta lapsikuvausta nyt loppuviikosta ja selkäni huutaa armoa. Työasentoja ei ehdi lapsikuvauksissa miettiä lainkaan. Pitää olla älyttömän nopea ja napata juuri ne harvat hetket kun lapsi ehkä sattuu olemaan oikeassa kohdassa ja silloin pitää itse olla lapsen korkeudella suoraan lapsen edessä ja mitä kummallisimmissa kuvausasennoissa. Nämä kuvauskohteethan ovat vaahtosammuttimien kokoisia ja erittäin liikkuvaisia mutta onneksi minulla on sentään vähän hyötyä siitä etten itsekään ole niin pitkä.Kovin liikkuvainen en kuitenkaan ole, eikä studiovalotkaan. Paljon suostuttelua ja neuvottelua siis käyty.

Huomenna blogigaala Vaasassa. Olen ehdolla mutta en voinut lähteä. Seuraan kuitenkin gaalaa kotisohvalta jännityksellä!

julstjarnor-fonster-016

 

julstjarnor-fonster-017

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s