Kaffehörnan

Möbelvalsen som vi gjorde för någon vecka sedan gjorde att rummet vi sov i förut blev kontor, men då jag inte ville att mitt arbetsbord ska vara mot fönstret och dominera hela utrymmet, så blev det plats för en liten kaffehörna här. Vårt superknarriga matbord flyttade hit, och med tilläggsskivorna borttagna blev det perfekt. Vad som hänt med bordet då det börjat knarra så vansinnigt vet vi inte, men det har vridit sig någonstans, för nu fick vi inte  ihop de två huvudskivorna heller. Det blev en glipa på 3-4 mm men kanske det löser sig med tiden? Den härliga ljusstaken köpte jag från Hemtex fjol när de sålde ut det allra sista julpyntet för 70% rabatt.

Intressant är förresten det, att här från början inte alls har varit ett rum utan en fin öppen veranda med snickarglädje. Det fick vi veta i somras. Då vid början av seklet när huset var nybyggt, gick trappan ner till trädgården ungefär där som bordet står.

 

KAHVIN PAIKKA
Edellisviikon huonekaluralli sai aikaan sen että huone jossa aiemmin nukuttiin muuttui työtilaksi. En kuitenkaan halunnut työpöytää ihan ikkunan eteen dominoimaan koko huonetta, joten tähän jäi tilaa pienelle kahvipöydälle. Meidän nariseva ruokapöytä muutti tänne ja sen koosta tulikin juuri sopiva kun otettiin jatkopalat pois. Se on viime aikoina narissut ihan sairaasti ilman mitään syytä ja nytkään ei saatu noita levyjä ihan kiinni toisiinsa vaan niiden väliin jäin noin 3-4mm rako. Ihme juttu mutta ehkä se korjaantuu ajan myötä?  Tuon ihanan kynttelikön ostin viime vuonna Hemtexistä joulun jälkeen 70% alennuksella kun ihan viimeisiä joulujuttuja myytiin pois.

Mielenkiintoista muuten että saimme kesällä tietää ettei tässä suinkaan aina ole ollut huonetta vaan alunperin tässä oli avoveranta jossa oli kauniit  reunakoristeet. Portaat puutarhaan alkoivat about siinä missä pöytä on.

tre-sma-rum-024

 

tre-sma-rum-023

 

tre-sma-rum-022

3 thoughts on “Kaffehörnan

 1. Vau, kylläpä on taas kauniita kuvia ja kaunis tila! On aina hauska kuulla millainen talo on ennen vanhaan ollut ja miten se on vuosien varrella muuttunut! Tässä meidän talossa on ollut keskellä kuistien välissä yhteinäinen pitkä lasiterassi. Sitten haluttiin laajentaa keittiötä ja yhtä toista huonetta siltä kohtaa, joten terassi sai väistyä. Mielelläni kyllä ottaisin sellaisen takaisin… 😀

  Like

  • Minäkin halausin tietää lisää tästä talosta mutta en tiedä mistä saisin tietoa. Saatiin nyt kesällä kuitenkin skannattuja kuvia alkuperäisistä talon pohjapiirustuksista ja julkisivusta ja joistakin muutoksista joita on tehty vuosien varrella. Olisi kyllä kiva tietä miksi niitä on tehty mutta tuskinpa selviää..
   Lasiterassi kuulostaa mielenkiintoiselta! Ymmärrän että haluaisit sen takaisin!

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s