Blev det några bröd då?

Ja, när jag ser tillbaka på min bildskörd så skulle man kanske inte genast tro att det handlade om en bagarkurs, det ser mest ut som att deltagarna och jag bara ätit ( och sjukt gott! ) men visst blev det ju både surdegsbröd av många de slag, maränger, blåbärskaka, Irisch coffeekaka och annat- allt bara inte fastnade på bild eller kommer ut här. Ugnarna och degblandarna gick varma och stämningen var sådär härligt entusiastisk.

Jag vill ju vara diskret och inte lägga ut en massa personligt heller så därför är det lite sparsmakat med bilder av deltagarna. Maten var fantastisk så den vill jag ju verkligen visa upp, och så detaljer av inredningen förstås för nog är det ett speciellt ställe vi fick vistas på. Den här sista bildkompotten blir lite rörig kanske men innefattar det mesta i ett nötskal. Kurs, inspiration, kunskap, samvaro, gemenskap, värme, mat, vin och fantastisk miljö.
Kärlek.

Och jag längtar fortfarande tillbaka.

 

 

NO MITES NE LEIVÄT?
Kun katselen kuvia viikonlopulta niin  mietinkin että mahtoiko se oikeasti olla leipomiseen liittyvä workshop? Lähinnä näyttäisi siltä että syötiin ihania ruokia mutta kyllä siellä todellakin tehtiin juureen leivottua leipää (usemapaakin lajia , marenkia ja mustikkakakkua ja Irisch coffee kakkua mutta kaikkea en saanut taltioitua ja osa kuvista ehkä tulee toisenlaiseen käyttöön. Uunit ja taikinakoneet kävivät kuitenkin kuumana. )

Haluan myös olla hienotunteinen enkä halua ladata kaikenlaista henkilökohtaista tänne joten osanottajista ei näy kuvissa paljoakaan. Ruoka oli fantastisen hyvää ja kaunista joten siitä sen takia niin paljon kuvia, kuten myös interiööristä koska oli vaan niin erikoisen kaunis paikka. Tämä viimeinen kuvapaketti on ehkä hieman sekalainen mutta sisältää kaiken sen mistä saimme nauttia. Kurssi, inspiraatio, tieto, taito, yhdessäolo, yhteisö, lämpö, ruoka, viini ja ympäristö.
Rakkautta.

Ja takaisin halajan. Kovasti.

 

 

Vackra Villa Cecilia som vi var inkvarterade i. Snickarglädje!
Kaunis Villa Cecilia jossa meille oli järjestetty majoitus.

villa-C

 

tapet

 

 

Marängsmet på gång. Gulor och vitor separeras.
Marenkitaikina työn alla. Valkuaiset erotetaan keltuaisista

maräng-2

..och så in i ugnen efter idogt vispande. Choklad satts till i sista skedet före de klickades ut på bakplåtspappret.
Ja sitten uuniin, perusteellisen vatkauksen jälkeen. Nämä saivat myös suklaasäväyksen ennen uuniin laittoa.

Farmors-Cafe´-bagarkurs-I--21-23-maräng

Enkla rena ingredienser är vackrast och bäst!
Puhtaat selkeät raaka- aineet ovat kaiken perusta ja kauniitakin .

basilika

Kaffe med sött och lite vitt vin också men med pennan i högsta hugg. Mycket att ta in!
Kahvitauko makeiden leivonnaisten ja viinin kera. Tietoa sateli joten kynnät kävivät kuumina.

stämning

 

joh.1

 

sött

 

 

Och så var det tapasbordet… ojoj vad gott!
Ja tapaspöytä.. voivoi oli kyllä herkullista!

 

tapas-4

 

Farmors-Cafe´-bagarkurs-I--21-23-tapas

 

 

Farmors-Cafe´-bagarkurs-I--21-23-tapasb-3

..för att inte tala om middagen ( en sen sådan men av det där slaget som är så god att man inte vet var man ska börja berätta ) *lyrisk*
Smaker i perfekt harmoni!

Puhumattakaan päivällisestä ( vai illallinen ?)  joka oli niin hyvä ettei sanotuksi saa.  Makujen täydellinen harmonia!!

 

Farmors-Cafe´-bagarkurs-I--21-23

 

 

Sparris, hollandaisesås, kyckling och champinjoner… smaker som gifte sig
Parsaa, hollandaise kastiketta, broileria ja herkkusieniä. Taivaallinen yhdistelmä.

Farmors-Cafe´-bagarkurs-I--21-23-mat

“Speltotto”, dvs risotto på spelt som tillägg det övriga. Och våra nya vänner. Hej hej *vinkar*
Speltottoa, eli speltistä tehty risosotto lisukkeena. Ja uudet ystävämme. Heihei *vilkuttaa*

Farmors-Cafe´-bagarkurs-I--21-23-blogg

Mat på gång.
Ruokaa tulossa.

kök

Interiör

interiör

 
Avslutningsdagens surdegspizzor i ugnen. Tomat, mozzarella och champinjoner – i det enkla bor det vackra!

Päätöspäivän pitsat uunissa. Tomaattia , mozzarellaa ja herkkusieniä. Yksinkertaista ja kaunista- ja niin hyvää!

 

Farmors-Cafe´-bagarkurs-III-21.23-pizzaugn

På det en himmelskt god sallad och ruccola eller basilika, hur man nu ville välja…

Sen päälle vielä taivaallisen hyvää salaattia, ruccolaa tai basilikaa, ihan oman valinnan mukaan.

Farmors-Cafe´-bagarkurs-III-21.23-pizza1

 

Farmors-Cafe´-bagarkurs-III-21.23-pizza2

Sist men inte minst- bröden. Längst fram ett glutenfritt havrebröd som by the way är jättegott som rostat!

Ja viimeiseksi leivät! Paraatipaikalla gluteeniton kauraleipä joka muuten on sairaan hyvää pahdettuna!

bröd-havre

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s