Torkställning

Det blir lite tvära kast i innehållet i den här bloggen men eftersom det är en lifestyle blogg ger jag mig friheten att inte fastna i bara fotografering eller bara inredning utan hatta lite hit och dit.

Jag har länge tänkt att jag ska prata om något så tråkigt som torkställningar. Att torka byke är väldigt trist ämne i sig och jag kan med handen på hjärtat säga att en bykställning är en av de fulaste saker man kan ha i sin inredning. Dessutom känns de oerhört opraktiska och har en klämrisk som jag hatar. Står de inte i vardagsrummet så står de i badrummet. Men ibland kan man inte välja, tyvärr. Bor man trångt och har ett minimalt badrum så kan man kanske inte göra så mycket åt saken.

Vi har ett ganska stort badrum och en bastu. Vi började med en bykställning i metall, en stor med “vingar” att fälla ut, ni vet. Men jag hatade den för den var alltid i vägen i duschutrymmet, även när den inte var i bruk.  Tack och lov har vi en bastu och där gjorde mannen en lösning som vi inte ångrar. En rundstav på s-krokar. Här hänger kläderna vackert i rad på galgar och småbyket hänger på “bläckfisken” Enkelt och organiserat och utan vik-steck och skrynklor. Torkar snabbare och är inte i vägen! Om man är händig kan man konstruera en på linor så man kan hissa den uppåt och neråt. Det kanske är en bra badrumslösning för den trångbodde?
P.s stången ska givetvis vara långt från bastuugnen.

 

PYYKKIPÄIVÄ
Nyt tähän tuleekin aika sekalaista postausta mutta koska blogi on ns lifestyle blogi otan vapauden pomppia aiheiden välillä vapaasti. En halua juuttua pelkkään valokuvaukseen tai sisustukseen.

Olen jo jonkun aikaa ajatellut tätä pyykkipostausta. Tai pyykkiteline- aihetta siis. Inhoan pyykkitelineitä. Se on historian rumin sisustuselementti ja usein se vielä seisoo aika keskeisellä paikalla kodeissamme. Siinä on aina vaara että sormet jää väliin ja harvoin siitä on kovinkaan helppo käsitellä, hutera kuin se yleensä on. Joskus valinannavaraa ei kuitenkaan ole, jos koti on pieni.
Meillä on suhteelisen iso kylppäri ja saunakin löytyy. Aloitimme pyykkitelineellä suihkutilassa mutta inhosin sitä että se oli aina tiellä, jopa silloin kuin se ei ollut käytössä. Onneksi keksimme sitten ratkaisun ja mies kiinniitti tuollaisen puisen tangon s- koukkujen avulla kattoon. Siinä vaatteet kuivuvat nyt nätissä rivissä omilla henkareillaan ja pikkupyykit nipsujen kanssa “mustekalassa”. Eivät ole tiellä. Jonkinlainen narusysteemi jolla pystyisi vetämään tuollaisen ylös katonrajaan saakka olisi varmaan pienen kodin kylppäripelastus?
Itse ainakin koen että pyykit kuivuvat nopeammin kun eivät roiku tuplana missään eikä niihin myöskään jää taittojälkiä. Iso plussa!

ps. jos saunaan laittaa niin mahdollisimman kauas kiukaasta tietysti!

 

bastu-1

 

bastu-2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s