Moody

Ett säkert hösttecken för mig är att jag dras till mörka moodbilder, sk. stills, där jag låter kreativiteten flöda fritt. Bilderna kan ha ett tema, samstämmiga färger eller bara handla att plocka ihop vackra saker som tilltalar mitt öga. Det viktigaste är ljus och skugga och komposition, och oftast blir det dova höstliga toner och en överlag murrig känsla.
Vissa färger får mig att känna dofter eller smaker, och vissa kompositioner blir som musik i mitt huvud. Svårt att förklara och antagligen finns det lika många tolkningar som det finns bilder. Vi ser så olika.

MOODY
Satavarma syksyn merkki on se että alan tuntea taas vetoa tummanpuhuviin moodkuviin joissa annan luovuuden virrata vapaasti. Usein niissä on teema tai väri joka kokoaa esineet yhteen mutta joskus ne ovat vain minun silmissäni kauniita esineitä. Tärkeintä on valoa ja varjo, ja tietysti sommittelu. Värit ovat syksyn täyteläisiä murrettuja sävyjä ja kuvissa melko tummanpuhuva fiilis. Jotkut värit tuovat minulle mieleen tuoksuja tai makuja, jotkut sommitelmat muuttuvat musiikiksi päässäni. Vaikea selittää mutta uskon että tulkintoja on yhtä paljon kuin kuviakin. Näemme ja koemme asioita niin eri tavoin.

Autumn-mood-044

 

Autumn-mood-021-b

 

Autumn-mood-050-b

 

 

Autumn-mood-019

Advertisements

One thought on “Moody

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s