Uppåt väggarna

Den vita väggen bakom matbordet har stört mig. I somras hade jag en gardin och några solhattar för att mjuka upp men det kändes ju inte så aktuellt mera med solhattar… Väggen är ändå väldigt smal och hög och behöver “brytas av lite” . Jag testade en tavla men hur jag än vred och vände på det så kändes storleken och stilen fel och dessutom blev det störande att inte se motivet helt då den blev bakom lamporna.

Sen kom mannen med ett av sina bakningsredskap och slängde fram en ide´, och eftersom den var så perfekt så var jag inte svårövertalad. Ett föremål som verkligen känns aktuellt i det här hushållet, och som är i trä och känns sådär passligt rufft- ja det var ju helt perfekt.  Den runda formen bryter verkligen av den höga känslan. Några pappersstjärnor blev pricken på i : et och en ljusslinga till jul ska det förstås också få bli.

SEINÄSOMISTE
Ruokapöydän takana oleva seinä on häirinnyt minua. Kesällä siinä roikkui verho ja aurinkohattuja pehmentämässä kokonaisuutta, mutta aurinkohatut eivät enää tuntuneet ajankohtaisilta… Seinä on kapea ja korkea ja huutaa tyhjyyttä ellei siihen laiteta mitään. Se tarvitsee jotain joka katkaisee kokonaisuutta minä en vain tahtonut löytää sitä oikeaa ratkaisua. Kokeilin taulua mutta en vain millään löytänyt sopivaa. Sekin häiritsi että taulu jäi valasimien taakse piiloon eikä siitä näkynyt koko aihetta.

Sitten mies sai idean ja toi yhden omista leipomiseen kuuluvista työkaluistaan, jauhosihdin, ja esitti idean joka oli ihan täydellinen. Puinen ja sopivan rouhea. Sen pyöreys katkaisee korkean seinän epätasapainossa olevia mittasuhteita juuri sopivasti. Paperitähdet viimeistelevät ja jouluksi laitan vielä ohuen valoketjun.

backdrop-stills-test-003

backdrop-stills-test-009

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s