Ny inspiration

Nytt år för ofta med sig ny inspiration. Jag rensar igen. Trodde jag var klar med det men ser ni det kommer ju in nytt också ( speciellt på julen ) och då måste man ju skuffa ut något. Inte lika mycket som förut, tack och lov, men lite i alla fall. Saker jag trodde jag behöver eller saker jag bara inte klarat av att avstå från, av olika orsaker. Haha. Man behöver verkligen inte mycket omkring sig, men estet som jag är och stillebenentusiast så vill jag ju ha ett litet lager med props i alla fall, även om de också byts ut med jämna mellanrum. Vårt liv och boende här i stan är ju också så annorlunda än tidigare,  så behov och tankar kring inredning och ting omkring oss är rätt så annorlunda än förr.
Jag gör inte mera lika mycket spontanköp och som mål har jag att minska ännu mer på det.

Jag hittar fortfarande prylar jag inte haft framme på två år och då tycker jag det är dags för dem att åka vidare. Såvida de inte har en stark anknytning till barndomen eller annat viktigt. Allt ska man ju inte städa ut heller.
Nya ting som kommit in är musikspelaren som jag fick i julklapp och en reafyndad söt liten vas som är fin att använda i fotograferingar.

*******

RAIVAUSINTO JATKUU
Uusi vuosi tuo uutta inspistä. Käyn taas läpi tavaroita. Luulin olevani valmis mutta kun uuttakin tulee ( etenkin jouluna ) niin pitää työntää vanhat pois pyörimästä. Noh, onneksi ei tarvitse raivata samoja määriä kuin ennen. Joitain tavaroita olen todellakin luullut tarvitsevani ( tai en ole osaanut vaan luopua), mutta haha, mitä sitä oikeasti tarviikaan? Aika vähällä ihminen pärjää. Toisaalta kun olen tällainen esteetikko joka harrastaa stillkuvia, niin tarvitsen pienen  varaston kuvauspropseja aina. Nekin tosin vaihtuvat usein.
Elämä täällä kaupungissa poikkeaa kuitenkin aikaisemmasta melko rajusti ja aikaisemmat ajatukset sisustamisesta ja tavaroista ovat muuttuneet noin yleisesti. Enää en tee yhtä paljon heräteostoksia ja tavoitteena olisi vähentää sitäkin entisestään.

Vieläkin löydän tavaroita jotka eivät ole kahteen vuoteen olleet esillä ja silloin niiden aika on siirtyä muualle elleivät ne liity vahvasti lapsuuteen tai muuhun tärkeään. Kaikkea ei saa, eikä pidä heittää pois tai antaa eteenpäin.
Kuvassa uudet tulokkaat. Joululahjaksi saatu soitin ja alesta löytynyt söpö maljakko.

Nyårsstills-125-blogg

 

 

4 thoughts on “Ny inspiration

  1. Jag har en rensning på gång nu igen också. Så skönt! Sen är ju min stora kärlek och tidsfördriv loppisar. Men jag märker också i mitt loppisströvande att det inte landar lika många fynd i min korg som tidigare.

    Liked by 1 person

  2. Jag rensade ett skåp häromdagen och det blev en plastpåse före jul blev det tre kassar. Jag är ju också loppisar frälst men nuförtiden köper jag ara det jag behöver..

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s