I mitt kontor

Vi fick inte bara ett sovrum och en balkong när vi flyttade, utan också ett hemkontor. Som ett litet bonus liksom. Det hade vi inte ens tänkt på, men den här lägenheten bara liksom ramlade över oss, och då hyran inte steg från vad vi betalat förut så tackade vi och tog emot. Utsikten över ån har vi kvar också, men från en helt annan vinkel, mittemot  och lägre ner. Same same but different- liksom.

Jag vill väl inte fylla hemmet med grejer men eftersom jag inte hade ett kontor i förra hemmet utan jobbade i vardagsrummet, så var jag tvungen att hitta lite förvaringsmöbler och avställningsytor. Det blev ett arbetsbord från Ikea och en liten begagnad byrå från Tori. Den sandpapprade jag och målade.
Eftersom jag har hela rummet för mig själv så tänkte jag att jag kan inreda det riktigt tjejigt om jag vill.  Jag köpte färg på Presento ( klick ) och valde en lite “smutsig” puderrosa. Den fejkade magnolian i glasflaskan är från Kasvihuoneilmiö. Färgen är luktfri och torkar i ett nafs. Jag lade också på ett skyddande lager vax.

Om du undrar över det som täcker golvet så är det en genomskinlig skiva från Ikea som skyddar laminatgolvet från att bli skråmigt av stolen. Det känns bra, för den här lägenheten ytrenoverades innan vi flyttade in, och då lades det helt nya laminatgolv.

*****

TYÖHUONESSA
Muutossa bonuksena tuli makkarin ja parvekkeen lisäksi työhuone. Sitä emme edes ajatelleet sillä päätavoitteena oli makkari, mutta kun tämä asunto ikään kuin tipahti syliimme eikä vuokrakaan muuttunut, niin otimme sen vastaan.
Aurajokinäkymä säilyi, nykyään vaan eri suunnasta, toiselta puolelta ja matalempana.
Same same, but different, niinku.

En halua uutta kotia täyttää tavaroilla, mutta kun edellisessä kodissa tein töitä olkkarissa niin tänne oli pakko keksiä säilytystilaa ja työtasoa. Ostin ikeasta työpöydän ja Tori.fi:stä käytetyn lipaston. Hioin siitä lakat pois, ja maalasin.
Ajattelin että kun tämä työhuone on vain minun käytössä, voin sisustaa sen tyttömäisen pehmeäksi jos haluan. Ostin Presentosta maalia ja valitsin sellaisen vähän murretun puuteriroosan. Maali on hajuton ja kuivuu hetkessä. Viimeistelin vahalla joka suojaa pintaa.

Lattiaa suojaa läpikuultava lattiasuoja Ikeasta. Täällä on tehty täydellinen pintaremppa ennen muuttoa ja laminaatti on upouusi. Halusin suojata sen kulumiselta.
Lasipullossa feikkimagnolia kasvihuoneilmiöstä.

9

6

5

4

3

2

7

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “I mitt kontor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s