En färg kan göra så mycket

Jag har mest bara jobbat och jobbat men mannen har hunnit med en hel massa. Han är en pärla minsann och jag hoppas han förstår hur mycket hans stöd är värt. Under veckan hann han måla en vägg i sovrummet och snart är det dags för en vägg till och till slut också en sänggavel. Igår blev det dock en paus då han tog ut mig på naturterapi i vackra Runsala efter jobbet.

Jag förälskade mig i en färg ( Tikkurilas L491 Maininki ) och han lät mig hållas. Inte en färg han hade valt sa han, men ändå lät han mig bestämma. Kärlek är det, skulle jag säga.

Jag visar mer av rummet när sänggaveln är på plats. Rummet är rätt så litet och den ska ha hyllor så vi kan skippa nattygsbord. ( varför heter de så förresten? ) Man måste ju ha någonstans att lägga glasögonen,böckerna och annat sådant för natten.
Det är otroligt så mycket en färg kan göra för ett rum. Speciellt för ett annars lite anemiskt och tråkigt höghusrum med en äcklig glasfibertapet.
Det blev lite magiskt minsann.

 

SEINÄN VÄRI VOI MUUTTAA KAIKEN
Olen tehnyt töitä, ja taas tehnyt töitä, kun taas mies on ehtinyt kaikenlaista. Hän on oikea helmi, ja toivon että hän ymmärtää että arvostan suuresti. Viikolla hän ehti maalata makuuhuoneen seinän ja kohta on seuraavan seinän vuoro. Lopulta hän tekee meille myös sängynpäädyn. Eilen otettiin vaan pieni breikki kun hänen mielestä oli aika viedä minut voimaannuttavalle kävelylle Ruissaloon töiden jälkeen.<3

Rakastuin tähän väriin ( Tikkurilan L491 Maininki ) ja hän hyväksyi sen vaikka ei olisikaan itse samaa väriä valinnut. ( se on rakkautta se… )
Näytän huoneesta lisää kun kaikki on valmista. Se on melko pieni tila ja halusimme luopua yöpöydistä joten sängynpäätyyn tulee hyllyt silmälaseja, kirjoja yms varten.

Huikeaa miten yksi väri voi muuttaa huoneen tunnelmaa täysin. Kalpeasta aneemisesta kerrostalohuoneesta ( jossa inhottava lasikuitutapetti ) johonkin paljon paljon tunnelmallisempaan.
Magiaa!

BI0A3437

3 thoughts on “En färg kan göra så mycket

  1. Verkligen fint med grått. Är själv helt förälskad i färgen. Har inte den i sovrummet, men i köket. Det enda som är jobbigt med grått, är att det verkligen finns 50 shades of them.. Ville till köket även ha, förutom väggen , ett mörkgrått matbord. Målade det och det skiftar nu i blått och jag är inte alls nöjd. Blev snyggt men just denna nyans passar inte alls med den gråa vi har på väggen. Men grått är stiligt samtidigt som den är fämpande och ger ro . Väntar med spänning på att få se ert färdiga sovrum.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s