Ett helt nytt kapitel

Dags att förbereda min bujokalender för det kommande årsskiftet och för den nya månaden! Det går ju inte i ett nafs precis men det är så jätte skönt att pyssla och vara kreativ.

Nytt för i år är “stunder som glittrat” ( det kan ju vara kul att kolla vid årets slut, vad som har förgyllt vardagen) och så tänker jag fylla i en lista över böcker jag läst. Jag läser väldigt lite så listan blir knappast lång men om jag nu får ihop ens några böcker på listan så är jag glad. En vet jag i alla fall att kommer att hamna där, och det är boken jag fick i julklapp och den ska jag presentera i nästa inlägg.
Varje månad kommer instatrackern att vara med, så jag vet hur många följare jag har. Träningsdagbok blir det också och en viktkurva. Vi har ju börjat på gym, mannen och jag, och hittills har det mest handlat om att bli smidigare och att få en jämnare och kraftigare  muskelstyrka. Nu lägger vi in en större växel i vår, för vår kroppsanalys avslöjade vad vi redan visste: Det finns att jobba på om vi ska må bra och inte belasta våra leder eller inre organ för mycket. Det känns så bra att ha tagit tag i det här. Varenda euro vi betalar för gymmet och servicen där och varje stund vi hänger där känns som en bra investering i vår framtid.

Inga egentliga löften inför nyår ger jag, men mina mål är en starkare kropp med mindre smärta och mera styrka. En hel del har redan hänt men vi fortsätter på vår väg. Under året ligger tyngdpunkten alltså på en friskare starkare kropp och knopp!

*****

UUSI JAKSO
Nyt onkin jo korkea aika valmistella bujokalenteriani tulevaa varten. Uusi vuosi on jo ovella ja kuukausi vaihtuu. Bujoiluhan ei ole sellaista mitä tehdään kiireessä vaan kannattaa varata aikaa ja nauttia näistä luovista rauhallisista hetkistä.

Lisäsin tähän vuoteen listan parhaista hetkistä ja listan luetuista kirjoista. Jälkimmäisestä saattaa tulla aika lyhyt, mutta joululahjaksi saatu kirja tulee kyllä kirjatuksi kun se on jo puoliksi luettu. Lisää siitä seuraavassa postauksessa.
Instatrackeri on mukana joka kuussa, sekä myös treenilaskuri johon merkkaan salilla käydyt päivät. Uutta tulee olemaan painokäyrä. Aloitimme salilla käymisen syksyllä ja tähän asti olemme keskittyneet liikkuvuuteen ja lihaskuntoon mutta nyt lähdetään oikeasti polttamaan rasvaa. Uusi vaihe on väistämätön koska kehonkoostumusmittaus paljasti sen minkä jo tiesimmekin: Töitä on tehtävä jos haluamme jatkossa elää terveessä kehossa eikä rasittaa niveliä tai sisäelimiä enempää. Tämä syksyllä tehty päätös tuntuu niin hyvältä ja tiedämme että jokainen saliille maksettu euro ja siellä vietetty aika on tärkeä sijoitus omaan tulevaisuuteen.

En anna mitään varsinaisia uuden vuoden lupauksia mutta tavoitteena on vahvempi keho ja sen myötä myös vähemmän kipuja! Tämä on osaksi jo toteutunut mutta jatketaan vielä eteenpäin. Vahvempi keho, parempi mieli!

 

IMG_9623IMG_9616IMG_9639IMG_9640IMG_9643IMG_9646

2 thoughts on “Ett helt nytt kapitel

  1. Härligt, jag satt och funderade på 2019 idag också. Vet dock inte hur mycket jag vågar lova mig själv eftersom massor hände 2018 som jag hade önskat. 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s