Tänka sig, jag är tillbaka!

Hejsan!

Foto 21-03-2020 18 49 41

Bloggandet bara dog ut, och jag hade redan tänkt lägga av för gott, men nu har jag så gott om tid och vill väl på något vis föra lite dagbok över dessa underliga virustider vi lever i så jag “fattade pennan”.

Jag kommer att skriva enbart på svenska, eftersom det känns som att det blir för mycket för mig att orka skriva på två språk. Det tar enormt mycket tid faktiskt att översätta långa texter. För att minska på bloggtröskeln har jag också bestämt mig för att använda mobilbilder om  jag känner för det, och inte lägga allt för stor vikt på bildkvaliteten precis alla gånger.

I skrivande stund är jag hemma, sjukskriven och i något vad man kanske kunde kalla skyddskarantän eftersom jag hör till riskgruppen. Själva sjukskrivningen beror på en muskelskada i armen. En riktigt onödig och töntig muskelförsträckning jag fick när jag skulle fotografera körsbärsträd vid åstranden ( jo de blommar blygsamt redan )
Jag slant på den leriga sluttningen och bara gled långsamt ner för slätten. Ingen dramatik alls, inget hårt fall men jag försökte ju ta emot / bromsa med armbågarna och då sträcktes vänster överarms muskler ut. Attans vad ont det gjorde och attans vad ont det gör än idag! Trodde det skulle gå över på några dagar men nej det är nog mer illa än så.  Och jag är gul och blå över hela överarmen..
och bilden blev inte skarp heller …

Foto 14-03-2020 15 02 36

Nåväl. I värsta fall behövs en operation men det vågar jag verkligen inte ens tänka på i detta skede. Det enda jag hoppas på är att kunna bära upp min tunga kamera igen. Små framsteg ser jag ju varje dag så jag har inte förlorat hoppet. Det blir nog bra ännu ska vi se! Imorgon blir det besök hos ortoped och så ska jag få se vad måndagens röntgenbilder visar.

I övrig så knallar det på. Jag är hypokondrisk och känner av alla möjliga små “symptom” men det beror ju mest på att jag är så rädd att få det här viruset. Jag har inte bara astma utan lungfibros, dvs just en likadan skada som viruset kan åstadkomma. So who knows vad som händer om jag blir smittad?
Jag är också så himla orolig för mina gamla föräldrar, de ligger helt klart i en riskgrupp redan på grund av ålder men också för diverse sjukdomar. Vet inte riktigt hur jag ska tackla alla känslor. Jag har också galet ledsamt efter barnbarnet men henne fick jag träffa häromdagen då vi var ute, hade lite piknik och spelade fotboll på flera meters avstånd. Och så har vi ju pratat videosamtal ❤

Foto 20-03-2020 11 38 36

Annat man oroar sig för är ju ekonomin, småföretagarnas ( inklusive mig  själv ) framtid, hurdan belastning på sjukvården som ligger framför  och gud vet vad, men jag tror jag inte ska skriva mer om det utan ta upp andra saker. Vi får nog av detta i nyhetsflödet ändå.

På inredningsfronten har det hänt en hel del och det blir kanske det jag kommer att skriva om de närmaste veckorna. Och kanske vad jag gjort i studion under de tre månader som gått sedan senaste inlägg . ( Gud vad jag saknar mitt arbetsrum där!! <3) Det känns som ytliga banala saker det här med inrednings i dessa tider mitt i mitt vad som pågår och mitt i mitt inre kaos men jag tror det är bra att fokusera på saker som man mår bra av.

Hänger ni med mig de närmaste veckorna?

Foto 24-03-2020 14 34 10

Foto 24-03-2020 14 35 48

5 thoughts on “Tänka sig, jag är tillbaka!

 1. Va roligt att höra något från dig.
  Saknade dina inlägg och bilder. Var rädd om dej nu. Men det känns ändå som ni har klarat er lite bättre än vi i Sverige. Känns som om ni var lite snabbare att stänga landet och därmed stoppa smittspridning bättre. Skulle vilja besöka Åbo någon gång, så fint när man ser allt som du fotat. Min man var där för något år sedan och han kände igen många platser som du visat. Tycker väldigt mycket om den delen med alla gamla trähus med snickarglädje som du visat. Men allt är vackert med med skärgård o hav. Mer bilder därifrån tack. Var rädd om dig nu. Kram från Sverige

  Liked by 1 person

  • Tack! Så himla kul att höra att ett inlägg var uppskattat!!
   Jo Åbo är fint och jag hoppas du någon gång får möjlighet att besöka staden!
   Känns såhär i Coronatider att det är så himla svårt för alla att veta vad som är rätt och vad som är fel. Jag tycker ändå det är skönt att man reagerat snabbt här. Konsekvenserna för ekonomin tycks ju vara lika i båda länder ändå trots olika åtgärder.
   Var rädd om dig du också!
   Vi får hoppas världen förändras positivt också av det här!

   Like

 2. Så roligt att du är tillbaka på bloggen.
  Ja det är konstiga tider nu. Oron är stor. Ingen vet vart det leder. Eller hur länge det kommer att ta innan allt är normalt igen.
  Sköt om dig.

  Liked by 1 person

 3. Bonjour Camilla !
  Moi aussi je suis de retour. Une longue absence loin de mon ordinateur. Pas de lecture de ton blog depuis aout 2018 !! Mais depuis 2 jours j’ai rattrapé le retard et j’ai tout lu ! Merci Google Translate !!
  J’ai admiré tes photos. J’habite trop loin pour venir à ton studio. Bravo pour tous les efforts que tu fais pour ton corps et merci pour les conseils.
  oui oui oui je veux rester avec toi ces prochaines semaines. Je continue ma lecture …. A bientôt

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s