Diagnos

Hur har ni det därute? Är ni okej? Så mycket känslor och som tankar som surrar såhär i coronatider. Jag har knappt hunnit oroa mig över min armskada då det är så mycket fokus på annat nu. Kanske lika så bra…

Men armen är nu checkad med magnetröntgen och jag har faktiskt en fraktur i axeln. Operation behövs som tur är inte, utan istället ska jag ha armen fixerad i mitella i fyra veckor. Det kan ta upp till ett halvår innan den är helt återställd men det ska nog gå att använda den efter fyra veckor – förutsatt att den läker som den ska. Frakturen var “snygg”  och allt på sin plats så det borde gå bra. Sen gäller det att träna upp styrkan igen och kameran torde inte vara något problem då den bärs upp underifrån, medan det är raka lyft framåt och uppåt som inte fungerar och som ger knivskarp smärta. ( sådär som när man hänger upp byke till exempel, eller ska lyfta något upp på en hylla )
Magnetröntgen är ingen rolig upplevelse förresten, men jag hade otroligt mycket hjälp av att jag mediterat det sista halvåret! Det hjälpte att andas lugnt och fokusera på annat!

Det känns riktigt surt att det blev såhär för en så banal sak, men samtidigt är jag glad att det inte hände mitt i högsäsong. Vad den förresten kommer att vara vet ju ingen men jag har stängt av oron. Det blir inget om jag ska oroa mig för framtiden. Jag tar en dag i taget nu och känner mig förunderligt lugn mitt i stormen. Jag har alltid trott på att saker händer av en viss mening och jag tror starkt att detta var en “intervention” som tvingar mig att vara i isolering just nu.

Jag har gjort en andlig resa det senaste året och lärt mig en hel massa. Mediterat, skött om både min fysiska och psykiska hälsa och fokuserat på att minska oro och stress. Jag har skrivit tacksamhetsdagbok och gjort olika sorters övningar för att utvecklas och framförallt ha mer koll på mitt mående. Underverk har det väl inte gjort och inget är hokus pokus men jag stressar mindre för saker jag inte kan påverka och lär mig mer om hur jag ska dela upp min tid, och det i sig är ju redan ett stort steg för en stressboll som jag.
Mitt i allt detta viruselände är det också jätte viktigt att fokusera på goda saker. Det är lätt hänt att hela ens dag fylls av virusuppdateringar men vi behöver lite hopp också. Jag ligger i riskgrupp som sagt på grund av sjukdomar, och jag får jobba stenhårt på att inte dras med i totalpanik när jag läser vad som händer i världen och vad vi har att vänta oss.
Att fokusera på annat mellan varven är otroligt viktigt.

Ta hand om er därute- stay home om det bara går!

Kram
..och tack för alla trevliga hälsningar om att det är roligt att jag bloggar igen! Det känns så bra!

PS – Rottinghyllan är ett Tori.fi fynd som jag hann haffa innan coronan för ynka 5 euro
Det stör mig inte ett dugg att den är lite blek och sliten. Lite olja ska nog fixa det.
Foto 13-03-2020 10 26 22

Foto 13-03-2020 10 26 01

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s