En bra vecka

Denna vecka återgick jag till arbetet. Först med en ettårs / familjefotografering utomhus och det var minsann skönt att se att kameran satt i handen som förut, att det gick att hålla distans och att axeln orkade med tyngden.  Visst hade jag väl lite känningar efteråt, men inget som var allt för jobbigt i alla fall. 
På tisdagen besökte jag min andra arbetsplats för att hämta ut utrustning för distansarbete. Det var nog ganska ångestladdat att vara ute bland folk, jag har ju levt ett så skyddat liv i tio långa veckor och plötsligt stod jag där i ett öppet kontorslandskap och kände mig så rysligt sårbar. Min aktivitetsklocka visade på en puls som var uppe i 103 i ett skede, så det var en rent fysiskt ångestkänsla att stå där och vänta på att de skulle plocka ihop allt åt mig. Människor gick förbi och hejade glatt och jag stod bara och log stelt med paniken rusande i huvudet och pressade upp mig mot en vägg. Måste ha sett lite lustigt ut, men efter ett tag lugnade jag ner mig. Det blev lite skolning sen i ett av mötesrummen, och jag var tvingen att bära skyddsmask då min mentor och jag satt rätt så nära varandra vid skärmen.

Just nu ser ju läget i Finland riktigt bra ut när det gäller coronaläget, så jag gläds åt dem som får lätta på begränsningarna lite och snart får börja äta på restaurang, gå på cafe´ och annat trevligt. Själv får jag fortsätta skydda mig precis som förut, för egentligen har ju inget ändrat för de som är i riskgrupp. Det är precis lika farligt ännu. Mitt distansjobb fortsätter en vecka ännu och sen har jag semester. Vad läget är när den tar slut, återstår att se, men om det behövs ännu då, så får jag antagligen fortsätta jobba med distansuppgifter ett. Åtminstone har min lungläkare uttryckt en önskan om det och min förman sagt att det borde gå att ordna. 

Vi har varit ute på stugan nu i helgen och även om vädret var vackert bara i fredags, så har det varit riktigt skönt. Vi gick ut och kikade på en alldeles fantastisk solnedgång igen på fredag kväll, men på lördag morgon var det blåsigt och inte alls så stillsamt mer. Jag har egentligen inte gjort så mycket mer än småsysslor för i år tycks min pollenallergi ha tagit fart och jag har inte känt mig inte helt på topp. Vissa år får jag symptom och vissa år får jag inga alls.

I stugan har vi inrett lite för att få det mer praktiskt. En otroligt opraktisk utdragbar bäddsoffa i metall var vår säng i början men byttes nu ut mot en vanlig säng som vi fyndade på Tori. fi till det facila priset av 20 euro. Det tycker jag att var ett kap för min stackars platta tomma börs. Bäddsoffan i metall får nu hålla till i alkoven där den får fungera som gästsäng och dagbädd. Man får väl hoppas att vi senare i sommar kan ta emot besök…. Mannen fixade också lite köksförvaring och det känns verkligen som att det blir lättare och lättare med hushållssysslorna för varje gång nu när det finns avställningsyta och förvaringshyllor. Vi försöker att inte köpa nåt nytt hit, utan använder saker och virke som redan finns, eller tar i bruk grenar och stammar för personliga lösningar. Det har vi ju alltid gillat, så det är minsann inget nytt och Pinterest är en otroligt bra källa för goda idéer.

Bilderna till inlägget är till stor del tagna med mobilen och även editerade i mobilen så kvaliteten är kanske inte riktigt av den standard jag föredrar men ute på stugan är det inte så lätt att ladda laptop och hinna editera bilder. Fotograf som jag är så är jag lite kräsen men det kan ju vara helt hälsosamt att sänka ribban lite grann ibland. Jag försöker också bli lite bekvämare med att visa upp mig själv i bilder- något som jag haft som mål redan ett bra tag, att våga gå utanför bekvämlighetszonen.

*********

ARKEA JA MÖKKEILYÄ
Tällä viikolla palasin töihin ja kaikki meni hyvin. Kuvasin 1v / perhekuvia ja olkapää jaksoi ihan hyvin. Toisessa työssäni sain tekniset tarpeet ja nopean koulutuksen ja aloin tekemään etätöitä kotona. Olen siitä tosi kiitollinen koska vaikka rajoituksia nyt löysennetään, on tilanne yhä vaarallinen meille riskiryhmäläisille.
Kesäkuussa minulla on viikon loma ja toivon että sen jälkeen voin tilanteen vaatiessa jatkaa etätöitä.

Vietimme viikonlopun mökillä tehden kaikenlaisia askareita. Metallinen ulosvedettävä sohvasänky vaihtui oikeaan sänkyyn koska oli niin epäkäytännöllinen ja hutera. Löysimme Tori. fistä vanhan Ikeasängyn kahdella kympillä ja se olikin pelastus kukkarolleni. Mies teki säilytysratjkaisuja mökin keittiöön ja nyt on helpompi hoitaa jokapäiväisiä askareita kun on laskutasoa ja hyllyä. Mitään uutta ei olla ostettu vaan käytetty jo olemassa olevaa materiaalia ja jopa luonnosta löytyvää puunrunkoa ja muuta sopivaa. Tällä tavalla saadaan persoonallinen mökkielämään sopiva sisutus. Pinterestistä löytyy ihanasti inspiraatiota.

Postauksen kuvat ovat suurimmaksi osaksi kuvattu ja editoitu puhelimen kautta joten laatu ei ehkä ihan vastaa sitä mitä haluaisin mutta mökillä läppärin lataaminen ja kuvien editointi ei ole ihan ykkösenä listalla. Menen siis mistä aita on matalin ja ihan ok niinkin välillä. Valokuvaajana sitä vaan välillä laittaa riman turhan korkealle…
Yritän myös harjoitella tätä kameran edessä olemista eli reippaasti nyt vaan ulos mukavuusvyöhykkeltä.

img_9068img_9005

img_9006img_9012img_9356img_9061img_9058img_9393

img_9543img_9032img_9162img_9206

6 thoughts on “En bra vecka

 1. Hello Camilla !
  What beautiful sunsets !
  I very like your decoration with pieces of wood.
  I’m happy you could work again, but i understand your apprehansion.
  Takes care to you.
  I send you a lot of sunshine from Bordeaux. Here cafes and restaurants are alwever closed because of Covid. Impossible to profit of terrasses for coffee drink 😦
  Good week !

  Like

  • Hello Roselyne!
   It was a magic sunset indeed! The driftwood decoration is made with inspiration from Pinterest. Lots of great ideas to find there!

   I really hope this horrible Covid situation is over soon, and if not, let’s just hope we stay safe and don’t get it.
   Take care and thank You so much for reading my blog!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s