Det här har jag aldrig gjort förut

…så det måste jag ju vara bra på, sa Pippi Långstrump. Nya saker måste testas, det tycker jag också. Livet är för kort för att man inte ska pröva på saker man är nyfiken på.

Jag skulle nog ändå ljuga om jag påstod att jag inte jobbat med lufttorkande pyssellera förut, men fåglar har jag faktiskt inte gjort förut.

Jag lovade alltså mig själv att inte göra något ansträngande idag, så mellan tidningsläsande och kaffedrickande har jag pysslat. Jag kom alltså hem från sommarens första arbetsresa igår, och det tog ju på, som det brukar. Timmar bakom ratten, timmar bakom kameran och dåligt med sömn brukar kännas efteråt. Med åren har jag äntligen lärt mig att jag måste återhämta mig efteråt. Reservera tid för avslappning, meditation, töjningar för den stela kroppen och nollställning av den överaktiverade hjärnan. Too many tabs open alltså- det blir det på en resa då man är på helspänn hela tiden. Uppdraget ska löpa, man tar inte ju om något, och från trafiken vill man komma helskinnad hem. Sinnena på helspänn 24-7

Så idag blev det terapeutiskt pyssel. Meditativt och belönande. Inte blev de precis som jag tänkt, men good enough och när jag blir bekant med materialet så ska det nog skapas så det står härliga till! Ideerna hittade jag på Pinterest. Svalan ska bli ett smyckesfat och stå på en sten.

Nu står mina tippor alltså och torkar. jag hoppas de inte spricker för mycket.

*******

RENTOA ASKARTELUA

Kesän ensimmäisen keikkareissun jälkeen aivoissa oli liikaa välilehtiä auki ja päätin etten tänään tee mitään järkevää. Kun lehdet oli luettu ja kahvit juotu tartuin savipakettiin ja aloin muotoilemaan lintuja. Ihanan terapeuttista ja ties mitä kaikkea tässä tulee tehtyä kun materiaali tulee tutuksi.

Idean löysin Pinterestistä. Pääskysestä tulee koruille kulho ja aion kiinnittää sen kiveen.

4 thoughts on “Det här har jag aldrig gjort förut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s