Den bästa tiden på året

Snart midsommar hörni! När jag kommer hem från jobbet sent ikväll så har jag jobbat 10 dygn på raken så jag är väl förtjänt av lite ledighet?

Jag tror jag ska baka en paj på midsommarafton… för vet ni- jag bakar aldrig men på mannens födelsedag slog jag plötsligt till och bakade en äppelpaj! ( bildbevis finns! ) Jag fick väl lite blodad tand när jag märkte att det lyckades och att det var lite skoj så nu ska jag nog skämma bort gubben lite grann med en jordgubbspaj. ( Alla som känner mig vet att bakning inte är min grej sådär annars..)
Jag kommer att sakna familjemidsommaren. Det är ju så jag minns midsomrarna från bardomen och från vuxentiden då mina barn var små- att vi var alla ute på sommarön i skärgården. Men tiderna förändras. Gamyler blir krassliga och sommarparadiset finns inte mer i gamylernas ägo och Coronan ändrade också på allt. Vi har egentligen inte haft sådan traditionell härlig midsomrar på många många år. För två år sedan satt vi i en stadslägenhet och såg på regnet som öste ner.

Men nej man kan inte gå omkring och hänga läpp och gräma sig för då blir man sur i magen. Bra att göra det bästa av det man har för det är good enough. Finns ju mycket att glädjas åt och jag plockar små tacksamhetstankar varje dag. Det är varmt. Det är sommar  och man kan dricka dagskaffe ute. Coronaläget är bättre och vi är friare. Tacksamhet hörni!! I det enkla lilla här och nu!! Det finns där hela tiden bara man orkar se det och inte förväntar sig guld och gröna skogar.

Vad har du för midsommarplaner?

*******

KESÄILLAT JA JUHANNUS
Kohta juhannusaatto! Olen tehnyt töitä kymmenen päivää putkeen ja kaipaan jo vähän vapaata.

Taidan juhannusaattona leipoa mansikkapiirakan koska innostuin jo pari viikkoa sitten kun onnistuin tekemään omenapiirakan miehen syntymäpäivänä. ( Kaikki jotka tuntevat minut, tietävät että leipominen ei ole minun juttu mutta kuvatodistekin löytyy …)

Kaipaan lapsuuden  ja aikuisiän juhannuksia kesäsaaressa mutta ajat muuttuvat. Saari on nyt toisten omistama, vanhukset vanhentuneet ja ajat muutenkin muuttuneet. Emme oikeastaan ole sellaisia juhannuksia viettäneet vuosiin. Kaksi vuotta sitten katsottiin kaatosadetta kerrostalon ikkunasta. Että silleen.
Mutta mitäpä murehtimaan. Negatiivisista ajatuksista tulee vain paha mieli ja hapan vatsa. Elämä on juuri niin mukavaa kuin sen päättää olevan. Tehdään parasta siitä mitä meillä on ja se riittää. Olen oppinut näkemään kaikissa pienissäkin asioissa iloa. Kuten siitä että aurinko paistaa. On lämmin. On kesä, ulkona voi juoda kahvia terasseilla ja koronatilanne on helpottunut. Siinä on jo kiitollisuudenaihetta riittämiin! Pienissä asioissa suuri ilo jos sen vaan oivaltaa eikä pidä itsestään selvänä.

Onko sinulla juhannussuunnitelmia?

 

img_0099

 

FB7450FB7496

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s