Mera fjädrar

Jag har pippi på fjädrar nu. Eller egentligen allt som tillför inredningen naturkänsla. Det grundar väl mig lite, eller jordar om man kan säga så, och tillför trygghet för vi människor är verkligen mer i behov av kontakten till moder jord än vi kan ana. Samtidigt är jag också mer kreativt inspirerad av allt möjligt på hösten och då brukar konstnärligheten vakna till liv lite extra i mig.

Nu har alltså akvarellerna åkt fram och på Presento hittade jag det perfekta arket som inte är för litet och inte för stort. ( stora tomma papper kan lätt ge lite prestationsångest)

Det svåra med mig är nog att jag är lite planlös när jag målar, och dessutom sågar jag mina alster grymt hårt och är alltså sällan nöjd. Denna gång blev det dock precis som jag visualiserat så denna lilla fjädertavla får nog komma upp på väggen. Egentligen skulle jag vill ha en text där under fjädrarna men där slår spärren på. Text är så himla svårt och jag är rädd att jag förstör hela grejen med något jag sen inte är nöjd med, så jag antar att jag skär pappret till en passande ramstorlek och så får det vara bra så.

Jag drömmer om en kurs i lettering och en kurs i akvarellmålning… men dygnet har bara 24 timmar och jag är glad att jag en någon gång hinner ta fram penseln.

LISÄÄ SULKIA
Nyt olen todellakin innostunut sulista, tai oikeastaan kaikkesta mikä liittyy luontoon ja mitä voi littää sisustukseen. Kai se jotenkin maadoittaa minua ja yhteys luontoon on ihmiselle todellakin tärkämpi kuin uskommekaan. Samalla syksy on minulle luovaa aikaa ja pieni sisäinen tailteilijani herää jälleen.

Presentosta löytyi täydelliset vesiväriarkit ja niin kaivoin kaapista vanhat väritkin. Paperi on juuri sopivan kokoista sillä liian isot tekevät vain suorituspaineita. Olen muutenkin oman itseni pahin kriitikko ja sahaan tuotokset heti jos jokin menee vähän eri tavalla kuin olin ajatellut. Tämä taulu meni kerrankin nappiin ja taitaa päätyä seinälle!

Tahtoisin niin käydä jonkun Lettering kurssin ja akvarellimaalauskurssin mutta aika ei siihen riitä. saan olla onnellinen että edes josku ehdin vetaa maalaustarvikkeet ulos laatikosta ja tarttua siveltimeen.


2 thoughts on “Mera fjädrar

 1. Om jag kunde måla som du skulle jag aldrig fundera på om jag behövde gå en kurs i akvarellmålning!!!
  Läste en gång att en fjäder är en hälsning från en ängel…..och nu tänker jag alltid på änglar när jag ser fjädrar trots att jag borde tänka på de vackra fåglarna som tappat dem 🙂
  Kram till dig!
  Birgitta

  Liked by 1 person

  • Tack snälla men jag tycker jag skulle få ut så mycket mer på pappret om jag kunde lite mer om tekniken 😀

   Sommarön är nog full av änglahälsningar då! Härligt. Jag har också hört det faktiskt sägas. En gång gick jag vid stranden invid en svanfamilj och hanen som vaktade sin familj tvättade sig vid strankanten nära mig. Han tappade två fina fina kritvita fjädrar som flöt till mig. Jag tackade honom naturligtvis för den fina gåvan 🥰

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s