Nu har vi fått nycklarna och tillträde till huset!!

Det är så mycket som händer nu!! Igår fick vi nycklarna, ett dygn tidigare än vi väntat, så det var en glädjestund i sig. Vi förde mannens övernattningsgrejer och verktyg och målfärg och annat dit igår. Idag har elen och vattnet i badrummet kopplats ur för snart börjar en massiv rivning av kakel i både badrum och av kökets klinkergolv. Badrummet är stort så det kommer att ta tid, och särskilt mycket tid har vi inte. Gäller bara att stå i så flitigt man kan. Därför kommer mannen inte hem till nätterna utan sparar enormt massa tid på att sova där.

Idag har jag fotat före- bilder som jag kommer att portionera ut i små doser, med förklaringar till. Det här är som en karamell som man får suga länge på för det finns så mycket att förklara.
Först ut är huset, som det ser ut från trädgården, och terassen i anslutning till köket och vardagsrummet. Här ska grillas i sommar!
Svante var med, men efter nyhetens behag tröttnade han. Det fanns ju inga leksaker eller annat skoj. ” tyck synd om mig-minen”…Och jo- bakom honom en rätt så pampig spis! Men mer om den senare…

UUSI KOTI
Nyt tapahtuu kaikenlaista! Eilen saatiin avaimet, vuorokautta odotettua aiemmin, joten iloisina pakkasimme autoon miehen yöpymiskamat, maaleja ja työkaluja ja suuntasimme uuteen kotiin. Tänään kylppärin sähköt ja vedet on kytketty pois päältä sillä pian alkaa hurja laattojen purku jossa valtava kylppäri ja myös keittiön lattia riisutaan kaikista laatoista. Aikaa ei ole hukattavaksi ja juuri siksi mies aikoo säästää aikaa yöpymällä siellä.

Tänään kuvasin ennen-kuvia joita sitten täällä julkaisen pienissä määrissä kerrallaan, selitysten kera. Tämä on kuin karkki josta imeskellään pitkään. Kerrottavaa on niin paljon.
Tähän nyt ensin kuvia talosta ulkoa. Julkisivu pihalta sekä keittioön ja olohuoneen vieressä oleva terassi jossa varmaan grillaillaan kesällä. Svantekin (koira) oli mukana, mutta väsyi aika nopeasti kun siellä ei ollut leluja eikää oikeastaan mitään muutakaan kivaa. “Säälikää mua” ilme päällä.

Ja niin joo, aika pramea takana siellä hänen takanaan. Mutta lisää siitä myöhemmin!

Nya-hemmet-Före--bilder-174

Nya-hemmet-Före--bilder-169

Nya-hemmet-Före--bilder-167

Nya-hemmet-Före--bilder-112

Advertisements

7 thoughts on “Nu har vi fått nycklarna och tillträde till huset!!

 1. Så härligt att ni har fått nycklarna! Det ser verkligen jättefint ut!
  Det ska bli så spännande att få följa utvecklingen och jag är säker på att ni kommer att ändra en hel del! 🙂
  Kram
  Lisa

  Like

  • Ja det kommer vi att göra. Tapeterna är i dåligt skick och inte i vår smak heller. Hela badrummet andas 1990- tal med kakelbårder och annat, så det uppdateras ( också för att riktigt säkert vara i skick angående fukstpärrar och sånt) Köksskåpen ska uppdateras med att målas och den pampiga spisen ska tonas ner lite. Blir nog bra det här!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s