Renovering!

Nu händer det grejer! Skåpluckorna i köket har åkt till måleriet, mannen knackar bort kakel i badrummet och jag river tapeter. Det måste gå undan, vi har inte mycket tid på oss. Som tur är kommer det ett proffs och kaklar det stora badrummet / grovköket, så jag hoppas det går undan! Vi jobbar båda med våra företag på dagarna så det är under kvällstid och två veckoslut som det ska hända grejer. Man känner att man lever, minsann.

Kökets kakel ska också bort- vi gillar inte riktigt de nuvarande 😀

REMPPAA!!
Nyt edetään vauhdilla. Keittiön kaappien ovet ja luukut lähtivät maalaamoon, mies piikkaa laattoja irti kylppärissä ja minä revin tapetteja. Onneksi meille tulee ammattilaatoittaja sillä aikaa ei ole kovinkaan paljon, ja kylppäri / kodinhoitotila on iso. Keittiön laatatkin menevät vaihtoon- tämä nykyinen tyyli ei oikein innosta! 😀 Miehen kanssa ollaan vielä päivisin töissä joten remppaa tehdään iltaisin sekä kahden viikonlopun aikana. Kyllä tästä tuntee elävänsä…

köksrivining

riva-skåp

skåprivning

kakel

Advertisements

7 thoughts on “Renovering!

 1. Spännande att se hur det blir sen 🙂 hördu jag har en fråga, har du ungefär ett hum om hur mycket det kostar att måla om skåpsdörrar i köket? Har länge velat göra det, men alltid tänkt att det är så dyrt då jag inte vill göra det själv.

  Like

  • Hej Sara!
   Ja det beror säkert på firma men vi räknade luckor och fick ett styckepris att räkna efter, så det landar på 800-1000 euro hos den firman som vi anlitat. Det tycker jag verkligen inte känns som en stor summa då köket verkligen får ett lyft och det hela blir proffsigt gjort och tar inte så många veckor. Våra köksskåp är av god kvalitet och har 18 år på nacken men är still going strong så vi ser det som en bra investering.

   Like

   • Tack för ditt svar! Nu har jag i alla fall ett hum om vad det kan tänkas handla om för summa. Jag tycker att det är smart att göra så om de är i bra skick och av god kvalitet 🙂 onödigt att köpa helt nya då!

    Liked by 1 person

 2. Jag känner verkligen igen mej här! Det var ju inte längesen jag gjorde samma sak. Jag renoverade en 80-talslägenhet på ca. en månad. Oj, oj, så mycket det är!
  Jag förstår dej med kaklet! Liknande hade jag också, med någon liten korg med blommor på varannan ruta! Usch!
  Luckorna verkar ju vara rejält trä i alla fall,. Själv bytte jag ut mina luckor helt och satte nytt kakel- vanligt vitt 15×15. Hade jag haft råd, så hade jag bytt ut hela köket….men, men! 🙂
  Lycka till med renoverandet!
  Kram
  LIsa

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s