Att slappna av

Nu och då kommer jag ihåg att jag har en blogg… Ni förstår, oktober och november var ganska hektiska då studion skulle byggas upp. Jag har inte haft så väldigt mycket tid över för annat.
Jag försöker också komma ihåg att vila ibland, men det har varit lite svårt att få in det på schemat. För så är det- att jag måste klämma in det någonstans och sen bara bestämma att just den dagen är vilodag. Men jag klagar inte, just nu är det ju ett eget val och jag jobbar ju på att bygga upp ett heltidsföretag igen, men jag måste bli duktigare på att återhämta mig för det är min svagaste punkt. Men hej, i mellandagarna är jag på semester!! Det är något att se fram emot!

Mitt morgonprogram är superviktigt för mig just på grund av det här läget. Jag vaknar lite tidigare än jag behöver, bara för att hinna stretcha, meditera en stund och sen njuta av en lugn frukost. Min egen morgonstund- den älskar jag. Då andas jag i djupa långa andetag och låter axlarna falla ner och käkarna slappna av. Jag lyssnar på avslappningsmusik och glider iväg en stund. Det är det bästa på hela dagen.

Vill du testa på att glida iväg en stund? Sätt dig bekvämt med benen i kors och händerna på knäna. ( alternativt lägg dig ner men se till att inte somna ) Andas in och ut i lugn takt, och lyssna…. på detta.

julpynt

RENTOUTUSTA
Aina välillä muistan että minulla on blogi… Lokakuu ja marraskuu olivat luonnollisesti aika kiireisiä kun avasin uuden ikioman studion. Ei siinä kauheasti jäänyt aikaa muulle kun oli tuo toinenkin työ. Mutta en valita- itse olen valinnut mutta tietysti on nyt kiireistä kun yritän rakentaa kokopäivätyötä tästä taas.
Yritän muistaa huilata mutta olen siinä melko huono. Joskus pitää vaan eristää yksi päivä muusta ja yrittää vain rentoutua, mutta en oikein löydä siihen tilaisuutta. Noh, joulun välipäivinä olen sitten ihan oikeasti lomalla!!

Mutta juuri näiden kiireiden takia oma aamuhetkeni on todella tärkeä. Herään vähän aikaisemmin kuin mitä tarvitsisin, venyttelen rauhassa ja meditoin. Sen jälkeen syön aamupalaa.
Oma aamuhetkeni on todella tärkeä, päivän lemppari, ehdottomasti ja ainoa kohta jolloin hartiat laskeutuvat ja leukanivelet lakkaavat natisemasta jännityksestä. Hetkeksi vain kellun jonnekin…
Haluatko sinäkin testata? Asetu mukavaan asentoon ja kuuntele…. tätä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s