Färgval i vardagsrummet

Hej alla finisar därute. Jag är ledsen att pauserna mellan inläggen blir långa. Förr i tiden när jag bloggade aktivt, kände jag ett behov av att skriva av mig men nu känner jag inte på samma sätt, så det blir bara inte av. Många gånger känner jag skrivkramp, och känner på något vis att jag inte ens vill dela med mig av allt mera. Jag tror att bloggarna har förändrats, och förväntningarna på innehållet kanske också till en del.

Nåväl, eftersom jag tidigare bloggat en hel del om inredning och min bloggs namn faktiskt ju också lite hänvisar till att dokumentera inredning genom kameralinsen så ska jag bjussa på lite bilder från vårt hem.

I vintras såg vi på ett tv program ( husdrömmar tror jag det var?) och plötsligt fick mannen en ide´. Ska vi måla vardagsrummet grått? – sa han och jag log i hemlighet för det hade jag ju föreslagit tidigare men inte fått igenom. Nu när det nu kom från hans initiativ så hakade jag ju glatt på. Och det där med att” ska vi måla” betydde ju nog att han gjorde det 😀  för sån är han- kanske inte alltid så ivrig men när han väl får inspiration så går det verkligen undan.

Vi bor på hyra så det är inte helt självklart att få måla. Vi har fått ge löfte på att återställa allt till vitt när vi flyttar ut. Men flytta tänker vi inte göra på länge än, för här trivs vi så himla bra, och i sommar blir det två år sedan vi flyttade hit. Den här lägenheten har verkligen allt det vi behöver och en utsikt som man inte kan klaga på. Att ha en enorm balkong mot ån är verkligen underbart, speciellt nu i dessa tider då man kan sitta och titta ut om man har tråkigt. Katterna älskar ju balkongen också.

Här under ser ni nu resultatet av målandet och hur det ser ut idag. Sedan vi flyttade in har matbordet bytts ut till ett mindre, ett Ikea Stockholm rottingskåp flyttat in, en begagnad soffa från tori.fi har också flyttat in och mattorna bytts ut. Soffbordet har fått en omgång dc-fix, dvs en plastfilm på glasytan. ( dubbla sidor så andra sidan är mörk träimitation)
Mitt skrivbord ska verkligen inte stå här. Det är en tillfällig coronalösning då jag inte kan  åka till min studio, och heller inte ville lämna något av värde där. Så fort det är okej att jobba igen så åker coronakontoret ut för här är nog aningen trångt just nu. Jag hade först tänkt återställa gästrummet till kontor men det stötte på tekniska problem då vårt wifi inte räcks dit. Att bara köpa fler elektriska attiraljer för att lösa det tillfälligt kändes inte aktuellt. Vi hoppas ju det här ska vara över så småningom…

Kanske ni tycker rummet känns murrigt och mörkt? Vi är i alla fall jättenöjda och känner att det blev mer ombonat och fick mera rumskänsla och vi blev av med den vita kliniska höghuskänslan.

Idag är det fredag och jag blev av med min mitella igår! Armen är svag och jag får inte lyfta den eller tunga saker utan ska helst hålla armbågen nära intill kroppen hela tiden, men frihetskänslan är härlig!  All styrketräning har inte gått till spillo även om jag måste börja om från början, utan den finns ju där i muskleminnet och är en bra utgångspunkt inför kommande rehabilitering. Mycket fysioterapi ligger framför mig och om två veckor blir det röntgen, konsultation och så får jag veta lite mer. Helt återställd kommer jag knappast att vara på länge än och jag misstänker lite att hela maj nog går i sjukledighetens tecken för aktiva lyft får jag börja träna på först efter röntgen om allt har läkts som det ska. Vad som händer när jag får återgå till jobbet vet jag inte för det beror nog på virusläget och om de kan lösa det med distansuppgifter åt mig. Jag försöker att inte bekymra mig i förväg för det vinner man inget på. Allt brukar ordna sig. Det ekonomiska blir en skitbit det också men inte heller det tänker jag grämas över i förväg.

Helgen som kommer för något riktigt roligt med sig och det ska jag skriva om nästa vecka. Tills dess- ha det gott i solen!

****
SUOMEKSI:
Tuossa kevättalvella kun miehen kanssa katsottiin yhdessä jotain sisustusohjelmaa, mieheni sai idean seinien maalaamisesta. Kun hän saa jonkun idean, se menee yleensä toteutukseen aika pian ja niin kävi nytkin. Olin aiemmin jo ehdottanut samaa mutta kuuroille korville ja nyt kun idea lähti pyörimään hänen aloitteesta ajattelin että jes, antaa mennä vaan!
Tässä tulos. Muutenkin sisustus on vähän vaihtunut. Pöytä vaihtui pienempään tilanpuutteen takia, Ikean Stockholmkaappi on muuttanut taloon, matot vaihdettu ( kissat pilasivat edellisen ) ja Tori. fistä löydetty sohva on muuttanut meille. Sohvapöytä sai muovikalvon ( kaksipuolisen ) joka peittää naarmuisen lasipinnan eikä pölyt näy yhtä hyvin. Se on kaksipuolinen ja toisella puolella on tumma puu-imitaatio. Mielentilan mukaan voi valita minkä haluaa.

Tuo kirjoituspöytä tuossa on tilapäinen koronakonttori jonka olisin halunnut laittaa vierashuoneeseen mutta sinne ei kantaudu wifi… tilapäisen ratkaisun takia emme viitsineet lähteä hakemaan mitään elektroniikkaa vaan elämme toivossa että tämä todellakin jonain päivänä lähitulevaisuudessa tai viimeistään syksyllä on ohi.

Eilen pääsin käden kantositeestä eroon ja vaikka en saakaan nostaa mitään tai edes kohottaa käsivartta niin vapauden tunne on suunnaton! Toistaiseksi kyynärpää pysy visusti vyötäröllä mutta kahden viikon päästä on röntgen ja konsultaatio ja sitten pitäisi päästä tekemään myös aktiivisia nostoja. Pahaa pelkään ettei saikku silloin vielä lopu mutta kaikkeni teen että saan liikeradat auki ja voimat takaisin fysioterapialla as soon as possible mutta varovasti tekemättä virheitä. Tällä hetkellä käsi nousee vain toisen käden tai kepin avulla, sillä omia lihaksia ei saa vielä käyttää ennen kuin luutuminen on röntgenissä todettu.

Näillä siis mennään ja viikko vapun jälkeen olen viisaampi. Nyt koittaa viikonloppu ja se tarkoittaa jotain kivaa meille mutta siitä kerron enemmän ensi kerralla. Kuulumisiin!

inredning-02inredning-14jpginredning-15jpginredning-16jpg

One thought on “Färgval i vardagsrummet

  1. Bonjour Camilla ,
    Je suis de retour après une longue absence loin de mon ordinateur. J’aime beaucoup ton blog. Je serai triste si tu arrêtes, je ne vais sur Instagram ou Facebook. Mais si tu décides de le faire, c’est ton choix.
    Prends soin de toi

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s