Så mycket mer än ett klick!

Laddar upp bilder. Säkerhetskopierar. Handplockar urval. Redigerar i timtal. ( Jo för jag gör inget löpande band jobb, jag lägger ner min själ i det)  Mailar urvalsalbum. Skickar bilder via molnen och upp till molnen. Packar leveranser. Skriver fakturor och skickar fakturor.  Uppdaterar webbsidor och sociala medier. Räknar offerter. Skickar offerter. Organiserar. Planerar nya uppdrag. Tar marknadsföringsbilder och redigerar dem.

När jag går på loppisar letar jag efter rekvisita. Ibland syr jag eller stickar själv på kvällarna, om jag inte surfar efter inspiration på pinterest och andra webbsidor. Mailar klädråd åt familjer och söker nya fotoplatser och nya vinklingar. Förnyelse behövs ständigt. Vill inte trampa i samma spår. På kvällarna mailar jag också och svarar på meddelanden som kommer till firmans sidor och privat. Till och med på natten kan det plinga till, även privat- fast det gäller jobb. Jag försöker att inte läsa. Inte reagera, inte tänka.

Jag har märkt att det är väldigt många som tror att jag bara fotograferar dagarna i ända, och att en fotosession bara är några slutarknäpp och that´s it. ” Är det inte klart redan? Aj- du tar SÅÅÅ många bilder? Men varför är det så dyrt, det gick ju så fort? ”

Ja men så är det. Det ligger så oändligt mycket mer bakom en bild än bara ett knäpp. Och jag knäpper inte dagarna i ända. Kanske bara 10% av arbetstiden. Visste du det?

 

promo-4

 

 
MUUTAKIN KUIN NOPEASTI NAPATTU RUUTU
Lataan kuvia. Teen turvakopioita. Valkkaan editoitavat valintakuvat. Editoin tuntikausia.    ( koska teen kuvat käsityönä enkä liukuhihna bulkkitavaraa) Lähettelen valinta-albumeja. Lähettelen kuvia pilvipalvelimella sinne tänne ja lataan pilviin kopioita. Pakkaan lähetyksiä. Kirjoitan laskuja ja lähetän.  Vastailen sähköposteihin ja messengerin viesteihin. Suunnittelen uusia töitä ja kuvioita. Teen kuvia markkinointia varten ja editoin ne.

Kirppareilla etsin rekvisiittaa. Joskus iltaisin ompelen tai neulon itse, ellen surffaile netissä etsiskelemässä uutta inspiraatiota. Meilailen perheille vaatetusneuvoja kuvauksiin ja etsin uusia lokaatioita ja uusia ideoita. Niitä kaivataan, ei saa jähmettyä. Ei saa toistaa samoja kuvioita koko ajan. Iltaisin vastailen sähköposteihin tai viesteihin sekä firman että yksityisiin. Yölläkin voi tulla työjuttuja yksityisiin viesteihin. Yritän olla lukematta, reagoimatta, miettimättä.

Olen huomannut että moni luulee että kuvaan koko ajan, ja että jokaisen kuvaussession takana on muutama klikkaus vaan. “Ai eiks ollakkaan vielä valmiita? Otatko noooooin paljon kuvia?  Onko tämä oikeasti näin kallista??? Miten voi olla kun tämä oli noin nopeasti ohi? ”

Jep. Yhden kuvan takana on niin paljon muutakin kuin yksi nopeasti napattu ruutu. Enkä näitä näppäile päivät pitkät vaan ehkä vain 10% työajasta. Tuliko yllätyksenä?

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Så mycket mer än ett klick!

  1. Olen myös monesti kuullut ihmettelyjä valokuvauksen kalleudesta, mutta tiedän, että harvemmin niissä hinnoissa ilmaa on (ainakaan jos tekee kaiken yhtä tarkasti ja hartaasti kuin sinä.) Toisinaan olenkin miettinyt, että mitä kaikkea siihen hintaan joutuukaan laskemaan. Itsensä hinnoittelu ei todellakaan ole helppoa ainakaan aluksi, sen olen todennut muutaman laskun koulun osuuskunnassa tehneenä… Mutta näin noviisina on vielä “autuaan tietämätön” kaikista yrittäjän kiemuroista.
    Olet mitä ilmeisimmin varsinainen supernainen! 🙂

    Liked by 1 person

    • Yrittäjä vaan, tällaista tämä on! Noihin hintoihin tulee vielä kaikki kulut kuten kuvauskalusto ja editointilaitteet, kuvankäsittelyohjelmat, pakolliset vakuutukset, eläke, verot yms säännöliliset menot.. Yrittäjälle jää vain 50% siitä mitä firmalle tulee.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s