Nystädat

Efter ett väldigt intensivt jobbveckoslut hade jag äntligen lite tid att städa. Då passade jag så klart på att äntligen ta lite helhetsbilder. Det är så skönt att ha det nystädat och plockat men det lär inte dröja länge så är det dags att städa igen. Katterna tappar sin vinterpäls och det är inte klokt så de hårar av sig!!
Dessutom är det så att när man bor på små ytor så blir det väldigt fort stökigt om man inte hela tiden plockar upp efter sig.

Jag har väl inte hunnit berätta så mycket om lägenheten men den är bara 57 kvadratmeter och vi har inträtt så att varje kvadratmeter är noggrant tagen i bruk. Compact Living när det är som bäst och det funkar faktiskt riktigt bra! Vi har allt vi behöver och vi är jätte nöjda. Lite mer borde vi ha gjort oss av med bara för källarskrubben är sprickfylld, men vissa saker kan man bara inte göra sig av med.
Som ni ser på på bilden så är detta vårt kombinerade vardagsrum, matsal och kök. Allt i ett.

Huset är alltså en gammal fabriksbyggnad där det tillverkats fartygsmotorer och de vackra gamla teglen berättar sin historia. Utanför har vi Aura å, och de gamla lyftkranarna som är så kännetecknande för Åbos gamla hamnområde. Vi bor rätt så högt uppe och utsikten är det inte att klaga på.

 

SIIVOTTU
Tosi intensiivisen työviikonlopun jälkeen ehdin vihdoin siivota. Päätin samalla napata vähän laajempia blogikuvia. On kyllä ihanaa kun kämppä on siisti mutta ei se kauan siistinä pysy, koska kissoilta lähtee talviturkki ja karvaa lähtee ihan älyttömän paljon!
Sitäpaitsi pienet tilat sotkeutuvat paljon nopeammin ellei ole koko ajan tarkkana poimimassa tavaroita pois.

Kotimme on siis pieni, vain 57 neliötä ja ne ovat tehokäytössä. Compact Living toimii meillä ihan loistavasti. Meillä on kaikki tarvittava ja olemme tyytyväisiä. Kellari vaan pursuaa tavaroita mutta joistain asioista ei kerta kaikkiaan voi luopua. Kuten kuvista näkyy, tässä on meidän yhdistetty olkkari, ruokasali ja keittiö. Kaikki yhdessä.

Talo jossa asumme on siis vanha satama-alueen tehdasrakennus jossa on valmistettu laivamoottoreita. Vanhat tiilet kertovat sen historiasta. Ikkunan ulkopuolella virtaa Aurajoki ja taivasta kohti kohoavat satama alueen vanhat nosturit.  Näkymät ovat huikeat silla asumme aika korkealla.

 

LOFT-interior-03

 

 

LOFT-interior-03.04-2

 

 

LOFT-interior-03.04-6

8 thoughts on “Nystädat

  1. Så hemtrevligt det ser ut! 🙂

    Jag bor på tio kvadrat mindre och har precis som ni kök, matsal och vardagsrum i ett. Trots att jag bott här ett halvår fattas fortfarande taklampor och gardiner. Det är nog ett evighetsprojekt det här med inredning.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s